Предстоящи турнири и дейности:

MoTuWeThFrSaSu
      1
 • 01:00 -23:00
  2020.03.01-2020.03.15

  We can already feel the breath of summer coming thanks to the fully-funded youth exchange brought by our partners from Latvia that will happen in June and will finish with a celebration of the longest day of the year. A lot of games in the nature, Sun rituals and much more is waiting for you!

  Where? – Gauja National Park, Sigulda, Latvia

  When? – 13-22 June 2020

  For whom? – 5 participants (18-26 years old) from Bulgaria

  What? – Traditional folk games cultivate local customs, encourage connection between generations and strengthen the sense of national belonging. It is a key part of cultural identity, also part of Intangible Cultural Heritage. Worldwide there is a staggering cultural richness of indigenous, traditional, historical, and regional folk games from different nations and ethnic minorities, many of which are fascinating not only for their differences but also for the similarities of shared common features.

  As a specific goal we want to foster the assessment and integration of traditional games as a tool on different levels,
  – as cultural: maintaining cultural heritage and shaping an identity;
  – social: improving the social inclusion of people with disadvantages;
  – educational: achieving learning goals and lifelong learning;
  – welfare: enhancing health and active lifestyle.
  Deadline: 15 March
  Administrative fee for the selected participants: 18 euro. (This fee is used to prevent last-minute cancellations and to ensure high quality of the project.)

  Sending organisation: FOOTURA

  A full version of the detailed information package will be distributed to the selected participants only!
  NB! 1. All the selected participants from Bulgaria must travel together with a representative from Footura. The organisation will assist in choosing the best travel options considering everyone’s needs.
  2. All selected participants are required to take part in the preparation and dissemination tasks before and after the youth exchange in order to complete the project successfully.
  3. All the people who participate successfully will be awarded with an YOUTHPASS certificate issued by the European Commission and signed by the organisers. This is an official document with online verification number which is internationally recognized.
  We promise a lot of new knowledge, fun and unique positive experiences during this project!
234
 • 10:00 -16:00
  2020.03.04-2020.03.31

  Покана – раздвижи с тенис приятел в Студентски град БЕЗПЛАТНО

  Понеделник – петък от 10:00 до 15:00, от 4 март до 31 март 2020 г., балон
  Ние ще организираме вашия час по тенис на корт независимо от нивото ви. Също така можем да ви осигурим и ракети и топки за игра. От вас ще искаме само подпис за участието, както и да ви направим няколко снимки в игра.
  Заявки се приемат на 0887 883980
  Побързайте, възможностите за безплатни часове са с лимит!

5678
9101112131415
1617
 • 10:00 -18:00
  2020.03.17

  ВНИМАНИЕ!!! ПОРАДИ ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА СЪБИТИЕТО Е ОТМЕНЕНО! 

  Сдружение Фуутура е домакин на международна конференция за повишаване на информираността, капацитета и квалификацията при работа с деца и младежи със затруднения в развитието в гр. София.

  Онлайн платформата все още не е пусната от водещата организация, но въпреки проблемите от техническо и друго естество, засега срещата в София е потвърдена от всички международни участници. Срещата ще бъде на 17 март 2020 г., като ще включва както теоретична, така и практическа насоченост – най-вече чрез демонстрации на методи от Globality of languages. Събитието също така ще е и възможност за обмяна на опит и добри практики, запознаване с другите проектни дейности, създаване на нови контакти с представители на участващите организации и др. Работен език – английски!

  Бихме искали да ви поканим при възможност да участвате на това събитие при следната програма на 17 март, вторник
  10:00 – 12:00 часа конференция
  12:00 – 14:00 часа обедна почивка и възможност за неформални разговори (обяд за собствена сметка)
  14:00 – 18:00 часа конференция с включена 1 кафе пауза
  Всеки от участниците ще бъде поканен на общата вечеря (за собствена сметка)
  *Можем да осигурим на до 6 човека от организации извън София (1 човек от организация) по 1 нощувка със закуска в двойна стая (17 срещу 18 март), настаняването ще бъде в хотела в центъра на София, в който ще се провежда и конференцията. Също така можем да осигурим и покриване на пътните разходи с обществен транспорт – отиване и връщане до София. Разбира се, участието ви в тази конференция е напълно безплатно.

  Моля да ни пишете (info@footura.com) при желание и възможност за участие, както и дали ще се нуждаете от настаняване, часовия диапазон, в който можете да присъствате и друга полезна за нас като организатори информация. Ще очакваме обратна връзка от вас до 9 март включително, като ще е хубаво да ни пращате и телефон за връзка, за да може да уточним всички детайли през следващата седмица.

  Бихме искали да се застраховаме, че при евентуална ескалация на вируса и отказ за пътуване на нашите гости, ще трябва да променяме или отменяме събитието. Разбира се, ще уведомяваме хората, които потвърдят участие своевременно.

  Припомняме и текстът към очаквания онлайн курс за повишаване на информираността, капацитета и квалификацията при работа с деца и младежи със затруднения в развитието, който очакваме да стартира съвсем скоро.

  Сдружение Фуутура ви предлага да участвате в курс за повишаване на информираността, капацитета и квалификацията при работа с деца и младежи със затруднения в развитието. Целият курс и всички модули са напълно безплатни, а те ще са достъпни през сайт, като модулите могат да се взимат в удобно време. Заложени са иновативни и интересни теми, практики и презентации.

  За кого? Ако сте треньори, доброволци, социални работници, целите да се занимавате в сферите на формалното и неформалното обучение

  Кога? Курсът ще бъде отворен в началото на януари 2020 г. и ще може да се ползва до юни 2020 г.

  Как? Можете да изпратите име, имейл и профил (обучител, треньор, учител, социален работник или доброволец) на info@footura.com

  Какво? Курсът се състои от 40 модула по около 40 минути средно на модул, като завършилите поне 85 % от курса ще получат освен полезната информация, и:

  – Международен сертификат за получени компетенции
  – Възможност за участие в международна конференция по темата през март 2020 в гр. София

1819202122
 • 09:45 -18:00
  2020.03.22

  ВНИМАНИЕ!!! ПОРАДИ ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ СЪБИТИЕТО Е ОТМЕНЕНО! 

  На 22 март 2020 г. неделя ще се проведе поредния Footura Blorange day – #blorange отворените масови спортни събития на Фуутура по 3 вида спорт – тенис на маса, футбол и тенис.

  Кога?
  Неделя, 22.03.2020 г. – Тенис на маса в Клуб 88 в Студентски град – от 10 до 12:30 часа, 2 маси
  Неделя, 22.03.2020 г. – Футбол в Студентски град – от 13:00 до 14:30 часа, 1 терен (минифутбол)
  Неделя, 22.03.2020 г. – Тенис в Студентски град – от 16:00 до 18:00 часа – 2 корта
  *Потвърждението за участие и информирането за терените за Футбол и Тенис на корт става единствено на телефон 0887883980 до 2 дни преди обявените дати

  Всички събития имат масов и състезателен характер – важно е участието и спортуването, феърплейът и приятелството! Събитията са безплатни за всички участници в рамките на посочените часове и терени, ще направим всичко възможно участниците да спортуват поравно. Личната екипировка е задължение на всеки, Фуутура осигурява терените и топките за игра.

  Награди (все пак сме подготвили и скромни награди и за това #blorange събитие):
  Тенис: Отличителни медали за ТОП 3, 1 кутия с 4 тренировъчни топки за всеки, максимум 8, ако участниците са повече, ще се разпределят чрез жребий
  Тенис на маса: Отличителни медали за ТОП 3, 1 плик с 4 тренировъчни топки за всеки, максимум 8, ако участниците са повече, ще се разпределят чрез жребий
  Футбол: 1 нова топка, подарена чрез жребий
  Всички
  – ще имат участие и в селекцията за годишните награди на FOOTURA – VIP CLUB 2020, на база на демонстрирано спортно майсторство, желание и постоянство, коректност и спортно дълголетие. ТОП участниците ще получат специални купи и годишни отличителни призове на Фуутура
  – ще участват в жребий за карта с отстъпки в различни търговки обекти (Homemax (-7%), Petrol (0.05-0.07 ст. / литър), Диана (-33 %), eLed (-10 %), Еконт (-10 %), Топливо АД, Екстрем Спорт (-10 %) и др.) – 1 печеливш
  – ще участват в жребий за карта с отстъпки за зареждане на гориво от верига бензиностанции – по 1 печеливша карта за Тенис на маса и Футбол

  Благотворителност:
  Първите спортни дейности на Фуутура през 2013 г. бяха в посока на дарителство и организиране на спортни благотворителни турнири, а през 2019 г. чрез Спортна благотворителна лига дарихме за лични каузи 500 лв. – вижте повече тук – http://footura.com/index.php/2015/10/07/sportna-blagotvoritelna-liga/. Този модел се запазва и всеки, който иска и има възможност, може да дари по време на спортните събития за бъдещи лични или обществени каузи, които заедно ще подкрепим.

  ПРАВИЛНИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪБИТИЯТА:
  *Всеки състезател се явява 15 минути преди обявения час на събитието и се регистрира.
  *Мачовете се играят без съдия
  *Всеки състезател е отговорен за собствената екипировка
  За контакти, въпроси и предварителни записвания:
  Емил Методиев – 0887/883980, както и info@footura.com
  Възможно е записване и на място, всеки е добре дошъл!

  Можете да ни помогнете за разпространението на събитието като публикувате информация за него на своята стена в социалните мрежи, заедно с хаштаговете #blorange и #footura

  Можете да подкрепите тази инициатива на Фуутура по всяко време – вижте повече тук – http://footura.com/index.php/2015/10/07/kak-da-daria-na-footura/

  Моля, имайте предвид, че по време на събитията ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитията давате на организаторите от Фуутура правото да използват тези материали, както и вашите имена, за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи. Ако не желаете да бъдете заснемани, моля да ни уведомите преди началото на турнира.

  С участието си в турнира давате и информирано съгласие за рисковете от нараняване, физически травми и/или настъпили усложнения и други по време на спортните дейности и поемате ангажимент (вие или ваши близки) да не търсите в бъдеще отговорност, правни действия или каквато и да е компенсация от страна на Фуутура или спортните клубове – домакини на събитията.

  Фуутура Blorange day – покажи най-доброто от себе си!

23242526272829
3031     

 

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ GALAXY LEAGUE ВЕЧЕ Е В БЪЛГАРИЯ Спортен Комплекс Младост 3 и Sport-S Arena съорганизират първото издание на турнира по мини футбол GALAXY LEAGUE – лигата с най-големите парични награди до 10 000 лева. GALAXY LEAGUE е известен турнир по мини футбол за любители и аматьори, който набра сериозна скорост през последните години в Западна Европа и най-вече във Франция, Швейцария и Белгия. Българското издание на надпреварата ще започне на 03.10.2015 г. (събота), като в момента текат записванията (краен срок за записване – петък 25.09.2015 г.) До момента в турнира са потвърдили участие някои от основните и най-силните отбори по мини футбол в столицата. Пълният списък на записаните отбори ще бъде оповестен от организаторите на 28.09.2015 г. Мачовете от GALAXY LEAGUE ще се провеждат на Спортен Комплекс Младост 3, както и на терена Sport-S Arena в Младост 4. Повече информация относно турнира с най-големите предметни и парични награди ще намерите на следните сайтове : www.mladost3-sport.jimdo.com и www.foot3.jimdo.com, както и на страницата на GALAXY LEAGUE във фейсбук : www.facebook.com/galaxyleague.bg Сдружение Фуутура е информационен партньор на събитието!
Вижте Обзор на Фуутура събитията през 2014 г. Спортно сдружение закри 2014 година с церемония по награждаване на ВИП спортистите сиНа церемония, която се проведе на 13.12.2014 г. в спортен бар Академията в столицата и която събра най-изявените спортисти по видове спорт, организирани от Фуутура, бяха връчени много награди от Сдружението и неговите партньори – Cartabene, DreamSpa и други. Присъстваха шампионите по футбол, тенис и тенис на маса – Цветелин Анжелов (няколкократен голмайстор и шампион с отбора си Феникс в благотворителните ни турнири), Георги Петров (няколкократен шампион в тенис турнирите) и Петър Тодоров – легендарния състезател по тенис на маса за аматьори с пълен комплект от медали и наши награди. Всички те – заедно с други заслужили спортисти, сред които Тихомир Желев (тенис) – трети в генералното Фуутура класиране (ВИП клуб), Цветомир Ценков – втори в класация тенис и Павел Маринов – втори в класация тенис на маса – уважиха церемонията и направиха всичките ни усилия през годината да значат много повече от обикновени състезания.(вижте всички снимки от церемонията) Тук ще бъдат публикувани всички спортни събития, организирани или подкрепени от Сдружение Фуутура или нашите партньори. За всички актуални събития от календара на Сдружението, следете тази страница или ни последвайте в почти всички социални мрежи с ключова дума Footura. Също така конкретна информация можете да получите и на телефон 0887883980 и имейл info@footura.com

Фуутура Турнири

Фуутура проведе първия Blorange day.

На 15.12.2019 г. Сдружение Фуутура организира първия си спортен фестивал под името Blorange day – спортни събития с масов и състезателен характер, 

Запиши се!

Запиши се!

VS

KICK-OFF 10:00

Table Tennis Weekend Series

Table Tennis Weekend Series

VS

KICK-OFF 10:00

Фуутура Тенис Купа

Фуутура Тенис Купа

TeamTennis1 VS TeamTennis2

Начало 16:00

error: Жълт картон!