Foot1

latest NEW

Foot1 за първи път в България – футболни турнири 1 на 1 


*Предстоящи турнири:

Деца (14, 15 и 16 навършени години) – 09.04.2015 г.  от 14:00 часа

Юноши (17 и 18 навършени години) – 09.04.2015 г.  от 16:00 часа

Аматьори (Над 18 год.) – 18.04.2015 г. от 14:00 часа

Записване – само през сайта:

След записване в сайта, на всеки участник ще му бъде изпратено потвърждение за участие и точни условия за провеждане – схема (вкл. поне 2 мача), местоположение (в центъра) и др.

BE THE BEST – Бъди най-добрия
Единственият начин да покажеш, че си най-добрия и комплексен футболист!

*Правила на играта:

Футболът се изправя на равнище един срещу един – индивидуалните качества са единствено важните – няма съдия, има делегат, който има и съдийски правомощия; има право да проверява и допуска състезателите, да прави забележка и да отстранява, да засича времето, да определя и брои корнерите, головете,  следи за реда на игрището и др.

При 3 корнера се изпълнява дузпа от центъра (по въздуха)

2 полувремена х 5 минути чиста игра, 1 мин. пауза между полувремената. Всеки състезател има право на 1 тайм-аут (по 1 минута). Времето се засича с хронометър и няма продължения!

Ако топката е излязла в тъч (което се случва, когато тя удари страничната ограда), вкарването й в игра става след като играча,чието владение е подава на противика и той му я връща. Аут (или след гол) се изпълнява с повеждане към центъра и при първите повеждания играчът не може да бъде пресиран – противникът трябва да го посрещне едва от собственото си поле (центъра).

Гол се зачита само след удар от противниковата половина, удар от собствената половина е гол, само когато е нанесен от въздуха

Всяко грубо нарушение – шпагат, задържане, фаул отзад, посягане към противник, лош език или др. се наказва с жълт картон и с 3 гола в полза на противника; агресивна проява към противник или делегат, удар и др. се наказва с червен картон и отстраняване от срещата, служебна загуба и други административни наказания занапред в турнира

Ако топката излезе в аут от нападащия, записва се корнер в полза на защитаващия се и топката му се присъжда; при нарушение/фаул, фаулираният състезател има право да извърши директен удар към вратата (ако е в противниковата половина, ако е във своята – трябва да си я само-подаде, поведе). Преди изпълнението на тъч, аут или фаул се пита противника дали е готов или пък му се подава топката, за да я върне или пък се изчаква сигнал от делегата. Защитаващият се няма право да докосва топката с ръка в никаква ситуация – игра с ръка се наказва с предупреждение във всички случаи и с жълт картон и 3 гола пасив ако е във вратарското поле и / или предотвратява гол; ако ръката е прилепена до тялото и / или предпазва играча – не се отсъжда фаул; ако играта с ръка е неволна и / или в неутрална зона на терена се отсъжда само фаул.

Екипировка – играе се със стандартна футболна топка 5, както и стандартно футболно облекло и обувки тип стоножки. Не се позволяват бутонки и други опасни за здравето дрехи или предмети по тялото на състезателите.

Няма никакви ограничения за участващите – професионален ранг, пол, възраст (над 18), религия или друго. Всеки настоящ или бивш професионален футболист играе с хендикап – преднина за противника от 2.5 гола. Всяка жена играе с хендикап – преднина за нея от 2.5 гола. При децата и юношите – всеки участник, който тренира активно във футболна школа, също започва мачовете си с -2.5 гола хендикап. Хендикапите могат да се отказват преди мача и само от състезателите, в чиято полза са.

Специални Правила: Всеки може да предизвика всеки и ако предизвикателството е прието, победителят взима 50 % от наличните точки на противника,  а загубилият губи 50 % от наличните си точки. За да може да предизвиква, всеки играч трябва да има минимум 5 мача и минимум 3 победи. При уговорено предизвикателство и неявяване, състезателят губи 100 % от точките си и заема последното място в генералното класиране. Предизвикателствата се играят по време на стандартните турнири и са финалните мачове.

*Условия за участие:

– Записване през сайта

– Заплатена такса на място преди турнира – 5.90 лв. / човек (с вкл. минимум 2 мача);

– Изправна екипировка (не се допускат бутонки и други остри и опасни предмети)

– Подписана декларация за освобождаване от отговорност

*Награден Фонд

По време и на края на сезона ще има награден фонд (изразяващ се в купи и медали, здравословни и енергийни продукти, тонизиращи и освежаващи напитки, контракт за представителство във футбола, вкл. изготвяне на професионално CV, видео, снимки и др.). Сезонът ще започва през април и свършва през септември, като през него всеки който се задържи на 1-о място в генералното класиране за повече от 2 месеца получава награди, всеки с 10 поредни победи – също, всеки с най-много отбелязани и най-малко допуснати голове, всеки с най-висок коефициент…

*Схема на Foot1 шампионата:

Шампионатът се състои от няколко турнира, като всеки турнир се играе на отделна дата. Участието на играчите във всеки турнир не е задължително, генералното класиране и индивидуалния рейтинг се оформят на база на различни показатели – победи, голова разлика, успеваемост в участията си и коефициент (зависещ от резултатите / силата на противниците, с които е играл). Има три варианта за провеждане на турнирите – според записаните играчи и преценка на организаторите, като класирането във всеки един от вариантите има еднаква сила в генералното класиране, както и такса участие е една и съща:
1. Стандартен – групи и елиминации (минимум 2 мача)
2. Двойна елиминация (минимум 2 мача)
3. Швейцарска система (минимум 5 мача)

Победителят получава 2 точки, а загубилият – 0, при равенство – 1 точка. Ако е елиминационен мач и се достигне до равенство – изпълняват се по 3 дълги дузпи (тръгва се от центъра с топката и се играе свободно срещу защитаващия се, който обаче в този случай може да използва и ръцете си (във вратарското поле)

Записване – само през сайта:

Attachment