Подготвя се поставянето на световен рекорд по игра на дама

Junior-HOP_CEL-MAI-MARE-SOTRON-DIN-LUME-1024x379Спомняте ли си играта на дама? Играли ли сте като малки пред блока на играта с прескачане на кутийки с номерарца на асфалта? Е, в днешно време тази игра отново е актуална – доказва го амбицията на румънската организация Младежки спорт да постави рекорд на Гинес за най-много хора, които ще я играят едновременно. Събитието е планирано да се осъществи по време на традиционната вече Европейска седмица на спорта през месец септември и освен това ще има и много други събития, семинари и информационни кампании за популяризиране на спорта в училища, университети и сред обществеността като цяло. Партнъор на проекта от българска страна е Сдружение за развитие на спорта и спортната култура Фуутура, като негови представители ще са сред участниците в рекорда и съпътстващата семинарна програма. Повече информация за самото събитие и възможност за регистрация като участник в рекорда можете да откриете ТУК

Представяме ви и подробното описанието на проекта –

Проект Junior Hop бе роден от страстта към спорта на група от организации, които желаят да се справят с европейския проблем за затлъстяването сред децата чрез насърчаване на доброволческите дейности в спорта и осъзнаване на важността на здравето и физическата активност чрез засилено участие и равен достъп до спорт за всички.
Координаторът на проекта е Младежка спортна асоциация от Румъния. Заедно с партньори от Гърция, България, Турция и Чехия, ние се обединихме в консорциум в областта на младежкия спорт, с цел да се насърчи участието на деца в спорта.
Проектът ще бъде с продължителност 12 месеца и се очаква да се включат повече от 200 членове на спортни организации, повече от 2500 деца и над 50 младежки работници в областта на младежкия спорт.
След интензивна информационна кампания за ползите от спорта сред децата и семинар за обмен на добри практики между младежките работници в областта на младежкия спорт и на иновативни методи на обучение чрез игри, ние ще организираме по време на Европейската седмица на спорта игра на дама с най-много хора, които играят по едно и също време като световно постижение. Събитието „Junior Hop“ ще бъде вписано в Книгата на Гинес като рекорда с най-много хора, които играят дама едновременно.

Attachment