Западният парк RULES – окупират челото в първия тенис на маса турнир за 2016

Западният парк RULES – окупират челото в първия тенис на маса турнир за 2016

Представители на небезизвестната школа по тенис на маса от китния столичен квартал Западен парк окупираха топ позициите в първия за годината турнир на Сдружение Фуутура и Gamemasters. В отсъствието на двойката – страшилище Петър Тодоров – Добриян Добрев, които бяха ангажирани в задгранично турне, желаещите да вдигнат трофея се оказаха изключително много и всички мачове бяха равностойни и продължителни.

Група А

Тук се събраха 3 отбора, които са участвали и са се срещали и преди и донякъде предварително можеше да се каже кой ще заеме първите две места и „виза“ за полуфиналите. Единственият въпрос беше кой ще го направи като първи и кой – като втори. Това стана ясно след мача между Христов – Пунчев и Михайлов – Александров, завършил с победа от 3:1 срещи за по-опитните представители на „Красна поляна“ срещу съседите от „Западен парк“. За съжаление на международния и между-културния диалог, двойката Димопулос, Димитрис и третата ракета – Филип Дандолов, не успяха да се противопоставят на фаворитите, въпреки отличната си игра на моменти. Разбира се, те от своя страна наблегнаха на феърплея, особено когато разбраха по уредбата в залата, че един от противниците им – Антон Пунчев, има едновременно имен и рожден ден, като се втурнаха братски да го поздравяват, прекъсвайки мача си на двойки.

Група Б

В групата на дебютиращите на Фуутура турнири двойката Вътев – Цанков надви по-опитните и също представители школата на „Западен парк“ Терзийски – Иванов. И тук имаше двойка, която – въпреки добрите си качества – трябваше да отпадне поради недостатъчна сработеност, силната конкуренция и двете загуби – състояща се от адаша на бившия ни футболен национал Илиян Киряков и Светломир Милославов. Така за полуфиналите продължиха Вътев – Цанков и Терзийски – Иванов.

Вижте всички резултати тук – групова фаза

На полуфиналите се изправиха Михайлов – Александров срещу малко поуморените вече Вътев – Цанков и след малко по-добра игра, малко тактически замисъл и късмет победиха с 3:1 спечелени мача. Така „Западен парк“ вече имаше представител на финала, а младата надежда Михаил Михайлов беше най-щастлив в залата.

В другия полуфинал Христов – Пунчев изненадващо загубиха от Терзийски – Иванов с 0:3. Двата тима си приличаха по чисто технически показатели – с един много техничен и тактически зрял тенисист и един – с по-екплозивен стил на игра, което си пролича най-вече в двойковия двубой. Въпреки привидно равностойните финални двубои, и в двата сингъла и в двойковия мач се стигна до категорични резултати за Георги Терзийски и Калин Иванов и те се класираха на финала срещу съ-кварталците си от западния парк.

ФИНАЛ:

Двата отбора избягваха рисковете, тъй като се познаваха много добре, а и умората вече взимаше връх. Все пак с по-големия си опит Георги Терзийски и Калин Иванов надиграха и тези противници по пътя към първата им титла от турнир на Фуутура и Gamemasters. За двойката Михайлов – Александров останах утехата, че се представят отлично на трети пореден турнир и постепенно огромното им желание се превръща във все по-добра игра и резултати.
НОВИТЕ ПРИЗЪОРИ НА TABLE TENNIS WEEKEND SERIES:

  1. Георги Терзийски и Калин Иванов
  2. Михаил Михайлов – Момчил Александров
  3. Антон Пунчев – Никола Христов

12510290_10207250390353911_4117309157202551886_n 12540876_10207250389593892_8232933677934285526_n

Вижте всички резултати тук – финална фаза

Вижте всички снимки тук

Attachment