Фуутура отново ще почете 6 април – ден на Спорта за Развитие и Мир

Фуутура отново ще почете 6 април – ден на Спорта за Развитие и Мир

За поредна година Сдружение Фуутура ще се включи в световните чествания на международния ден на Спорта за Развитие и Мир – 06.04., обявен от ООН.

След като в предишните издания организирахме демонстративни тенис и футбол турнири, през тази година ще организираме мащабно тенис на маса събитие, включващо сесии на отворени врати, демонстративни и състезателни мачове… датата е 16 април.

Също така ще се осъществи тенис турнир за аматьори и подрастващи – на 17 април.

От 12 до 14 април пък ще се осъществи проектът „Алтер Спорт“ –  финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата «София – Европейска столица на спорта през 2018 г.»
cveten-1-page-001 sofia2018

По време на този проект ще се осъществят дейности и събития, насочени към повишаване на спортната, здравната и физическата култура на подрастващите, повишаване на интереса на спортуването като цяло – по-специално на учениците от 4 до 8 клас в периферните райони на гр. София. Проектът е посветен на Международния ден на спорта и физическата активност, обявен от Генералната асамблея на ООН през 2013 година – 6-ти април.

Ще се осъществи и паралелна дискусия и информационна кампания по темите:
Какво ни дава спорта по отношение на Развитието и Мира (в регионален и световен мащаб)? 
Предимствата на Тениса на маса / Тениса / Спорта по отношение на достъпността и социализирането.
Как различните видове организации, личности и компании могат да допринесат за развитието на ценностите на Деня на спорта, обявен от ООН, 6 април?

За подробности за предстоящите дейности се свържете с нас на имейл info@footura.com или телефон 0887 883 980

 

Attachment