Алтернативни спортни дейности в 4-те края на София

Алтернативни спортни дейности в 4-те края на София

Дружба, Овча купел, Симеоново и Кремиковци бяха кварталите на София, в които се реализираха проектните дейности на Алтер Спортcveten-1-page-001sofia2018

От 12 до 15 април се осъществи първата част на проектните дейности по „Алтер Спорт“ на Сдружение Фуутура –  финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и в подкрепа на инициативата «София – Европейска столица на спорта през 2018 г.»

Посетихме 4 столични училища – разположени в периферните райони на столицата, с цел повишаване на спортната, здравната и физическата култура на подрастващите, повишаване на интереса на спортуването като цяло. Проектът е посветен и на Международния ден на спорта и физическата активност, обявен от Генералната асамблея на ООН през 2013 година – 6-ти април.

Проведохме демонстрации по 4 вида алтернативни спортове (незастъпени в учебната програма): хокей на трева, шах, гимнастика и джаги – съвместно с партньорите ни от СК Джагоарс.

Осъществихме и паралелни дискусии и информационни кампания по темите:
Какво ни дава спорта по отношение на Развитието и Мира (в регионален и световен мащаб)? 
Предимствата на Спорта по отношение на достъпността и социализирането.
Как различните видове организации, личности и компании могат да допринесат за развитието на ценностите на Деня на спорта, обявен от ООН, 6 април?
Алтернативно или Необходимо хранене: Биохрани и хранителни добавки
Медицинска гледна точка за процесите в организма с акцент върху тези, които застрашават здравето и в същото време могат да бъдат контролирани
Движение и спорт
Актуален спортен живот в България

Вижте снимковите и видео материали от посещенията в училищата на нашия Алтер Екип ТУК

Предстоят още изненади за учениците от столичните училища, като този път всеки може да участва – в конкурса на Фуутура за есе и снимка на тема „Аз и Спортът“… очаквайте подробности.

 

Attachment