Raiffeisenbank победи в благотворителния футболен турнир на „За Нашите Деца“, подкрепен от Фуутура

Raiffeisenbank победи в благотворителния футболен турнир на „За Нашите Деца“, подкрепен от Фуутура

Благотворителният футболен турнир, организиран от фондация „За Нашите Деца“ събра 1300 лв. в подкрепа на каузата на фондацията – всяко дете да расте обичано в сигурна и подкрепяща семейна среда. Шест отбора пребориха спортните си сили по време на турнира. Мачовете се играха в две групи, а участие взеха отборите на Bright Marketing Research, SB Tech, Raiffeisenbank, CXG, Scale Focus и Фондация „За Нашите Деца“ & Friends. Отборът на TNT България подкрепи каузата на фондацията с дарение, но поради ангажименти на футболистите не взе участие в турнира. Минималното дарение беше 200 лв., а 100% от набраните средства ще се инвестират в подкрепа на най-уязвимите деца.
Спортното събитие, което се проведе на 16 юли на игрище
BAUHAUS Arena, донесе много емоции на отборите, част от които дойдоха със семействата си.Участниците се състезаваха с невероятен хъс в името на това да помогнат на деца в риск. „Участваме заради каузата и дори отменихме летните си почивки, за да играем“, споделиха футболистите от Raiffeisenbank. Останалите отбори също отбелязаха, че играят в името на каузата. „Дойдохме, за да играем футбол в името на нещо добро“, коментираха те.

С набраните средства ще подкрепим децата и семействата в нужда, така че те да останат заедно“, каза след финала на турнира Диляна Купенска, мениджър „Корпоративна социална отговорност“ във фондация „За Нашите Деца. Тя обеща събитието да се превърне в традиция.

Победител в турнира стана отбора на Raiffeisenbank. Фондация „За Нашите Деца“ благодари на всички участници в благотворителното футболно състезание, както и на партньорите от BAUHAUS Arena, Сдружение „Фуутура“ и Асоциация за развитие на българския спорт.

Източник: http://www.detebg.org/bg/

Attachment