Пет здравословни практики, които да започнете от днес

Пет здравословни практики, които да започнете от днес

За да поемете отговорността за вашето здраве, означава да разчупите матрицата на много нива. Първата стъпка е да не вземате насериозно медийните здравни репортажи, а редовно да следите научните източници и да навлизате по-дълбоко в разглежданата тема.

Ето пет съвета за общо подобряване на здравето, подготвени от сайта healthnearnature.com

(1) Здравословното хранене очевидно е първостепенно, независимо от всичко останало, което правите. Няма универсален начин на хранене.Консултирайте се. Разбира се, методът на пробите и грешките работи.

Независимо от това какъв подход следвате, избягвайте храни-боклуци, обработени и/или ГМО храни и четете етикетите. Ако има неизвестни за вас съставки, оставете продукта на рафта, докато не проучите какви са. Намалете приема на захар и не използвайте изкуствени подсладители.

Суровият мед ще ви помогне да задоволите желанието си за нещо сладко, като в същото време подкрепяте здравето си.

Старайте се да консумирате много пресни, органични зеленчуци и плодове. Ако нямате проблеми със зърнените храни, използвайте органични зърнени и бобови растения. Бъдете спокойни по време на хранене, дъвчете добре и избягвайте преяждането.

Не се плашете от преобладаващата здравна пропаганда, осъждаща всички мазнини. Търсете здравословни мазнини, избягвайте обработените, хидрогенираните транс-мазнини и всякакво рапично олио/масло.

(2) Хидратирайте се с чиста вода. Газираните напитки и останалите сокове по рафтовете са нездравословни. Поддържайте се силно хидратирани, но не използвайте бутилирана вода, освен ако не сте сигурни, че това всъщност е изворна или минерална вода.

Флуорирана вода убива здравето.Използвайте пречистена вода за готвене, дори и при готвене на пара.

(3) Премахнете токсичните битови предмети, включително всички гъвкави пластмаси и рециклирана тоалетна хартия, съдържащи BPA или BPS. Същото важи и за пластмасови завеси за душ, както и за някои пластмасови играчки.

Избягвайте стиропорни чаши и чинии за топли напитки и храни, не използвайте микровълнови фурни за затопляне, готвене или варене на вода.

Обикновените масови препарати за почистване и пране са токсични. Намерете естествени заместители. Същото важи и за козметиката, особено за дезодорантите, благоуханията и пастите за зъби.

(4) Благоразумно вземайте естествени хранителни добавки.

Витамини С и D3, като последният можете да получите чрез излагане на кожата на пряка слънчева светлина или чрез вземане на витамин D3.

CoQ10 за цялостна енергия и жизненост.

MSM (сярата)за стимулиране на жизнеността.

Много важен, но обикновено дефицитен, минерал е магнезият. По много причини е важно да вземате допълнително магнезий.

(5) Правете умерени упражнения често. Този съвет не изисква да  се записвате във фитнес клубове. Енергичното ходене по километър и половина или повече пет пъти в седмицата е чудесно. Трябва да направите нужното за стимулиране на лимфната система, за оттичане на натрупаните опасни вещества в лимфата.

Attachment