Михаил Иванов спря Тихомир Желев

Михаил Иванов спря Тихомир Желев

Михаил Иванов с втора титла от Фуутура, Тихомир Желев отново игра финал, а дебютантът Стефан Новков спечели приза за трето място

Покрай емоциите на Australian open и значимото българско участие чрез възродения Григор Димитров, се проведе и първото за 2017 съревнование по тенис, организирано от Фуутура. Форматът както обикновено, осигури няколко мача за всеки участник, а домакин отново беше комплекс Бароко спорт в Студентски град. Този път всеки участник получи и по една тениска по случай Европейския месец на спорта.

Подобно на Григор, и Михаил Иванов демонстрира върхова форма в началото на сезона, като чрез това стана и заслужен шампион, надделял последователно над Стефан Новков 6:4 и Иван Минков 6:2 (в групата), а след това на полуфинала – с 6:3 над Петър Момчев. Михаил имаше и стабилна подкрепа в своята ъгъл през цялото време.

Другият финалист Тихомир Желев традиционно нямаше проблеми в групата си, като победи последователно Петър Момчев с 6:1 и Д. Цветанов с 6:0. Последва и категорично 6:1 срещу Стефан Новков в елиминацията.

Първият ден на турнира бе закрит със свободна демонстративна игра за около 40 минути, в която се изправиха финалистите – Тихомир срещу Михаил – и която завърши с категорично надмощие за първия. Така те имаха възможност да „настроят ракетата“ за официалните финални сблъсъци за трофеите. От своя страна пък Петър Момчев и Стефан Новков определиха носителя на най-малката купа в мач за третото място, победител стана Стефан Новков.

Вторият ден на турнира започна с кратка загрявка и финалния сблъсък между безспорно най-добрите в турнира  – Тихомир Желев и Михаил Иванов. Опитът и тактическото майсторство бе в полза на Тихомир, но Михаил имаше безкрайна амбиция да победи. След 4 разменени сервис гейма до 2:2, първият пробив дойде за Михаил Иванов и 3:2, след което той го затвърди при собственото подаване (4:2). Тихомир отвърна на удара и докара нещата до 3:4, но в решаващ сервис гейм Михаил направи 5:3 и се приближи максимално до победата. В крайна сметка мачът завърши 6:4 за Михаил Иванов.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. МИХАИЛ ИВАНОВ
2. ТИХОМИР ЖЕЛЕВ
3. СТЕФАН НОВКОВ

Вижте всички снимки от турнира ТУК

Attachment