Спортна революция в училищата в Карлово, Сопот, Баня, Калофер и Клисура

Спортна революция в училищата в Карлово, Сопот, Баня, Калофер и Клисура

Спортен екип на Сдружение Фуутура осъществи редица посещения, семинари, неформални дискусии и спортни демонстрации на територията на някои от най-красивите и автентични български градове – Карлово, Сопот, Баня, Калофер и Клисура. Неслучайно и проектът, финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта, се казва Спортна революция – съчетавайки спортни ценности и стремежа към личностно и обществено развитие.

Най-интензивно и при най-голям интерес преминаха спортно-здравословните семинари и демонстрациите по 4 вида спорт в училищата в посочените градове. Основните цели на семинара бяха да се популяризират идеите на спорта и активния начин на живот, да се информират и мотивират младите хора и обществеността за здравословни практики и възможности за спортуване, да се запознаят с любопитни, забавни и в същото време поучителни моменти от спортния път, да се срещнат лично и чрез презентация с някои от най-изявените млади спортисти в региона (като Христина Караколева и други млади състезатели от клуб Триатлет Баня, Ваня Лухова, Елена Минчева, Иван Паничарски, Лия Сребрева, Виктория Манукова и др.), да се представи изчерпателна информация за спортните клубове в общините Карлово и Сопот.

Втората част от Спортна революция предвиждаше нови посещения и демонстрации със спортни специалисти по 4 специфични видове спорт – футзал, хокей на трева, хандбал и гимнастика. Дейностите бяха осъществени през февруари и отново преминаха при засилен интерес от страна на учениците. Под надзора на спортни демонстратори и експерти, този път те можеха да се докоснат до нови за тях спортове, да опитат нови упражения, да получат допълнителна мотивация за здравословно и общо-спортно развитие.

Третата и заключителна част предстои – това е обучение-конференция на тема „Младежка активност и активно включване“, което ще се проведе на 24.02.2017 г., от 13:30 ч. в Голямата зала на училище „Ген. Владимир Заимов“, гр. Сопот. Поканенени са представители и ученици от всички училища в региона, граждани и гости на гр. Сопот, медии. По време на събитието ще бъдат разгледани резултатите от проекта под различни форми (презентации, впечатления и др.), ще се наблегне на неформалното обучение и разисквания по темата, ще се представят множество помагала и ресурси (книжни и онлайн) по темата на обучението, ще има отворена дискусия и т.н.

Следете развитието на проекта тук –

Спортна революция

 

Attachment