Спортната революция започна – от Карлово, Сопот, Калофер…

Спортната революция започна – от Карлово, Сопот, Калофер…

Основните цели на семинарите бяха да се популяризират идеите на спорта и активния начин на живот, да се информират и мотивират младите хора и обществеността за здравословни практики и възможности за спортуване, да се запознаят с любопитни, забавни и в същото време поучителни моменти от спортния път, да се срещнат лично и чрез презентация с някои от най-изявените млади спортисти в региона (като Христина Караколева и други млади състезатели от клуб Триатлет Баня, и още – Ваня Лухова, Елена Минчева, Иван Паничарски, Лия Сребрева, Виктория Манукова и др.), да се представи изчерпателна информация за спортните клубове в общините Карлово и Сопот.

Разбира се, най-интензивно и при най-голям интерес преминаха спортно-здравословните семинари и демонстрациите по 4 вида спорт в училищата в посочените градове – чрез втората част на Спортна революция. Фуутура осъществи нови посещения и демонстрации със спортни специалисти по 4 специфични видове спорт – футзал, хокей на трева, хандбал и гимнастика. Дейностите бяха осъществени през февруари и отново преминаха при засилен интерес от страна на учениците. Под надзора на спортни демонстратори и експерти, този път те можеха да се докоснат до нови за тях спортове, да опитат нови упражения, да получат допълнителна мотивация за здравословно и общо-спортно развитие.

Третата и заключителна част – обучение-конференция на тема „Младежка активност и активно включване“, имаше за цел да разшири перспективите пред младежите – по отношение на предстоящата им социална реализация. Поканенени бяха представители и ученици от всички училища в региона, граждани и гости на гр. Сопот и гр. Карлово, медии и др. По време на събитието бяха разгледани резултатите от проекта под различни форми (презентации, впечатления и др.), наблегна се на неформалното обучение и разисквания по темата, представиха се множество помагала и ресурси (книжни и онлайн) по темата на обучението – осигурени изцяло от партньорски организации, работещи с младежи, както и от Информационния център на ЕК в София, имаше отворена дискусия и т.н.

След всичко това, за нас остава удовлетворението от свършената работа и положителните отзиви – както чрез безпрецедентното 100 процентово одобрение във всичките над 100 събрани анкети от учениците, така и чрез положителните отзиви от учителите и ръководствата на участващите училища:

На 9 февруари екип от треньори на сдружение „ФУУТУРА“ гостуваха в СУ “Иван Вазов“ – Сопот. Във физкултурният салон бяха поканени учениците за час физическа активност. Отзоваха се около стотина деца. Участниците имаха възможност да се включат в сравнително лесни гимнастически упражнения. Запознаха се с правилата на една не толкова популярна у нас игра-хокей и с желание пробваха движенията със стиковете. Футболните фенове показаха добри умения на гостите. Имаше и за любителите на хандбала – и теория, и показно и спорна игра. Разбира се не липсваше публика, която не се престраши да се включи активно. Със сигурност за всички беше интересно и смислено оползотворен този час.

Вижте актуалната страница на проекта тук – https://footura.com/index.php/2016/11/22/start-na-sportna-revoliuciq/

4-copylogo-npm-curves

Attachment

Фуутура с продукти в Социалния магазин на България

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

НОВА ОРГАНИЧНА ТЕНИСКА ОТ ФУУТУРА – ЗА СПОРТ И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ – ТВОЯ Е!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Футуристичен Спортен Шоурум – разгледай, избери, поръчай и използвай със и за здраве!

 Директен Световен Избор за Спорт и Активен начин на живот !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Become a Patron!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Описание Сума
Подкрепете Фуутура BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

--------------------------------------------------------------------

Регистрирай и получи подкрепа за благотворителен спортен турнир Т У К


--------------------------------------------------------------------