Отново Торнадо отнесе Charity Cup на Фуутура

Отново Торнадо отнесе Charity Cup на Фуутура

Отборът на Торнадо – 2013 спечели юлския благотворителен турнир на Фуутура – Footura Charity Cup – в подкрепа на Социалните програми на Сдружение Фуутура и ФК Орловец. Турнирът отново бе съ-организиран от Българска Асоциация МиниФутбол /БАМФ/, ФК Орловец – 2015 и Сдружение Фуутура.

5 отбора участваха в поредния благотворителен турнир на Сдружение Фуутура – Орловец 1, Орловец 2, Suicude squad, Торнадо – 2013, Баухаус, като те изиграха мачове по системата „Всеки срещу всеки“. Още след първите два кръга се очертаха и фаворитите, които очаквано спореха и на финала – ФК Орловец – 2013 гр. София (участник в СРГ-София, в която наскоро първенец стана ЦСКА-1948 и двукратен носител на титлата Charity Cup) и  Торнадо – 2013 – също двукратен носител на титлата Charity Cup. Двата отбора имаха какво да си доказват, въпреки пречките с времето и терена, които имаха, и нямаха търпение да започнат.  Торнадо – 2013 започна вихрено и поведе с 3:0, за да се успокои и предаде инциативата на „орлите от София“, които върнаха два гола, но нямаха сили за повече. Така заслужено нашите приятели от Торнадо – 2013 завоюваха поредната Charity Cup.

Вижте всички снимки и видеа ТУК

РЕЗУЛТАТИ:
Орловец 1 – Suicide squad – 4:3
Торнадо – 2013 – Орловец 2 – 9:1

Баухаус – Орловец 1 – 1:3
Орловец 2 – Suicide squad – 6:10

Торнадо – 2013 – Баухаус – 5:0
Suicide squad – Баухаус – 5:5

Suicide squad – Торнадо – 2013 – 1:4
Орловец 1 – Орловец 2 – 5:0

Орловец 1 – Торнадо – 2013 – 2:3

Как ще изразходим даренията?
Сдружение Фуутура е сдружение с идеална цел, което си е поставило за цел и изпълнява:
– развитието на Спорта с кауза, социален спорт, приобщаващ спорт и благотворителен спорт
– безплатния спорт за подрастващи, масов спорт
– спортно-здравословни семинари, конкурси и стипендии
Даренията ще бъдат инвестирани директно по горепосочените програми на Фуутура
Повече за нас можете да видите на сайта ни www.footura.com

ФК Орловец е отбор, който се състезава в СРГ – София Юг – мъже, както и развива 2 възрасти при децата, като се е насочил в дейности в периферните райони на гр. София – Кокаляне и Панчарево, Кремиковци, Лозен и др. Даренията ще бъдат инвестирани директно в дейностите на отбора и в подготовката за новия сезон!

Първият турнир се проведе навръх националния празник 3 март (2014 г.) и протече при голям интерес от участници и публика. Тогава помогнахме на 9-годишната Йоана Йорданова от гр. Нови Искър. Вторият турнир се проведе на 5 май и имаше за цел набиране на средства за лечението и възстановяването на 17-годишната Елица Владиславова Христова от Вакарел. Продължихме с благотворителен турнир в подкрепа на 26-годишната Наталия Велева. Последваха два турнира за малкия Радослав от Бургас. След това на 12 юли 9 отбора взеха участие в благотворителния турнир “Да подкрепим Кристиян”. След това направихме турнир и за Силвия Петрова; впоследствие – и за Георги Гьотенов – проект, спечелил и в Ятото. Последва турнир за Ива от Кокаляне – отново проект, спечелил и в Ятото, а 2015 завърши със зимен благотворителен турнир за малката Алекс. 2016 започна с нов турнир в подкрепа на Ива от Кокаляне, а след това и турнир за децата на ФК Искър Дружба, последваха турнири за Георги от Пловдив, както и болница Света София в София, след това подкрепихме и турнира в подкрепа на Георги Богданов, последваха и два турнира в подрепа на 13 годишната Кристина Тодорова

В турнирите са взимали участие ветераните на “Левски”, “Телеграф”, “Фуутура”, “Тангра” – участник на Световното първенство за бездомни, “Отбор на сърцето” със специалното участие на Лео Бианки, Пацо от Гълъбово, Спенс, Играта, Орлин Павлов, група “Скандал”, DJ Дончо, Миро от Биг Брадър, „Асен и приятели“, ЗЕС, “Метал Констръкшън”, “Победител 2014”, “Лъвовете”, “Тракия”, “Феникс”, “Трапезните”, “Ел феномено”, воден от култовия си треньор Виктор Цветанов – Джейсън Стейтъм, “Хебър”, “Билдком”, “Стоун компютърс”, “Метални контрукции”, подсилени от най-популярния италианец в България – Лео Бианки, “Локомотив” (Вакарел), “Гадините”, Сантяго Бернабеу, Левски-Г и много други

Attachment