Силен турнир по плажен волейбол през уикенда

Силен турнир по плажен волейбол през уикенда

Завърши третият кръг от веригата по плажен волейбол Sofia Beach Masters. Организаторите и партньорите на турнира, сред които и Сдружение Фуутура, могат да се гордеят с голяма посещаемост и много качествени мачове. Тридесет двойки (23 мъжки и 7 женски) взеха участие в състезанието,което се проведе на 12 и 13 август.

Професионални волейболисти от зала пробваха късмета си и безспорно вдигнаха атрактивността и красотата на волейболната продукция, като в следствие на това се получиха много изненади и оспорвани мачове.

Изгряващите звезди от аматьорския плажен волейбол Мартин Инчев/Владимир Георгиев успяха да преборят една от новите звезди в плажния волейбол сред младежите Георги Стоянов/Божидар Славчев. Другата изгряваща двойка Мирослав Стоилов/Димитър Полянов загатнаха за своят талант, но малко не им достигна да се борят за медали.

Не липсваха и сблъсъци на поколенията като срещата между Евгени Трайков/ Никола Славов и Преслав Колев/Андрей Николов – сблъсък между опита и младостта. Двобоят се превърна в истински шедьовър, който спечелиха представителите на Варна с 2:1 гейма. Една от приятните изненади на турнира бяха другата двойка от Варна – Лъчезар Стоименов и Димитър Василев, която изпъкваше с бързина и точност във всички елементи на плажния волейбол. Това не е случайно, отборът е трениран от една от легендите в плажния волейбол – Борис Янков. Под негово ръководство, може да видим изграждането на нов тип плажни волейболисти, които блестят с отлични отигравания и fair play.

Денислав Димитров/Мартин Кръстев, възпитаници на качествената школа на Разлог, направиха своя дебют в плажния волейбол, показвайки огромен талант. След трудно начало в груповата фаза, те успяха да се съвземат и да завършат на четвърто място.

На турнира бяха и водачите в ранглиста варненската двойка Николай Колев и Георги Ботев, който показаха безпорния си талант, но поради здравословни причини, не успяха да достигнат най-доброто си ниво.

Не липсваше и присъствие от град Смолян. Младите момчета Димитър Механджийски/Згуро Пандевски показаха чудесна игра, изпъквайки със страхотна защита. Те заеха 5-то място, като не забравяме и тяхното 2-ро място на републиканското до 18 години. Другите 2 двойки Илия Марковски/(Иван Гърдев(Варна))и Пламен Лазоров/Иван Узунов демонстрираха атрактивна атакуваща игра и малко не им достигна до призовите места.

Турнирът премина в духа на fair play-a, не и благодарение на опита на главния съдия Ангел Илиев. Под негово ръководство успяха да се изиграят 111 гейма за два дни на 1 корт, което може да се сметне за своеобразен рекорд.

При дамите, добро впечетление оставиха дебютантките Веселка Петрешкова и Антония Златкова, които за първи път стъпваха на плажните кортове. Те играха на завидно ниво и завършиха 4-ти. Опитната двойка Мая Хаджиева/ Ради Сербезска спечели надпреварата след оспорван финал с атрактивната двойка Петя Ганчева/Яна Борисова, като на полуфинала спечели мача си срещу завършилите 4-ти в националното първенство в Кърджали, близаначките Цоневи.

При мъжете, новосформираната двойка Ивайло Иванов/Валери Банчев със спортменска игра спечели бронзовия медал.

Шампиони при мъжете станаха Николай Атанасов и Михаил Атанасов след оспорван финал срещу възпитаниците на Варна(Лъчезар Стоименов и Димитър Василев), като за MVP беше избран Димитър Василев, който си тръгна от турнира с професионална топка за плажен волейбол Mikasa VLS 300.

Последният турнир от веригата е на 25 и 26 август. Тогава ще стане ясно, кой ще вземе призовите места и кой ще вземе купата на Sofia Beach Masters 2017.

Повече резултати може да видите на :

Схема Елиминации Мъже
Схема Елиминации Жени

Информация за турнира на страницата :

Facebook Sofia Beach Masters 2017 Official Page

Само броени дни остават и до финалния 4-ти кръг на веригата турнири. Тогава ще се определят и окончателните победители в състезанието. Заповядайте на 26 и 27-ми август на Спортния корт на Бонсист, за да участвате или погледате страхотни волейболни мачове по двойки и на пясък!

Attachment