Фуутура е домакин на международна партньорска среща

Фуутура е домакин на международна партньорска среща

Фуутура ще посрещне представители на три общини, изследователски център и два университета

 В края на март очакваме нашите партньори от Италия, Германия, Северна Ирландия и Словения, представени от институции като: Общините на Бон, Крейгавън и Виченца, Изследователският център към Словенската академия на науките и изкуствата, Университета Ca’ Foscari във Венеция и др. Участие от българска страна ще вземат експертите на Фуутура, представители на фондация София – европейска столица на спорта, доброволци и др.

Kато част от работата си по инициативата HEPNESS, Фуутура реализира множество дейности: събиране на целенасочена литература и добри практики, извършване на множество срещи в работна група, както и с представители на фондация София – европейска столица на спорта, научни изследвания, свързани с развитието на София като активен град, създаване на продукти като интерактивна карта на спорта в София и др.

Всички партньорски организации ще обсъдят в София – домакин на множество други значими събития през 2018 г., актуалните предизвикателства до края на проекта – като осъществяването на пилотни дейности в градска среда, представянето на резултатите на локално ниво, конкретни предложения за подобрение на градската среда (насочени към модели за по-активен начин на живот на жителите) и др. Освен семинарните часове сме предвидили и интересни изненади за нашите гости – разходка из града и пространствата за активен отдих и спорт в градска среда – паркове, пешеходни булеварди и др., интеркултурна вечер и др.

Сдружение Фуутура е сред европейските организации, обединили усилия за развитие на политики и практически дейности по отношение на по-доброто усвояване на градските територии, промотиране на ключови здравни и спортни принципи и активен начин на живот. Транснационалното сътрудничество под надслов HEPNESS (Healthy Environment Promotion aNd Ecosystem Services Support for ACTIVE CITIES development), в което градове, изследователски и спортни организации се стремят към нови синергии за развитието на по-здравословна среда в градовете, като подобряват културните и природните активи и екосистемните услуги за насърчаване на спорта и активния начин на живот, е съфинансирано по програма Еразъм + на Европейския съюз.

Attachment