Михаил Иванов спечели първата Фуутура Тенис Купа за 2018

Михаил Иванов спечели първата Фуутура Тенис Купа за 2018

Михаил Иванов спечели първият турнир на Фуутура по тенис на корт за 2018 година. Турнир, в който имаше още 3 изявени фаворита – Тихомир Желев, Веселин Димитров и Краси Найденов. Така се случи, че Михаил победи първо в групата Веселин Димитров с 6:3, а след това и на финала със същия резултат. На полуфинала шампиона пречупи и напористия Краси Найденов с 6:4.


В другият полуфинал се срещнаха двама стари противници на корта – почти легендарния Тихомир Желев (класирал се след две победи в своята група, заемайки традиционно първото място) и Веско Димитров – техните сблъсъци в повечето случаи се доближават до професионалния тенис – с почти толкова тичане, психологически и тактически прийоми и майсторски изпълнения. В случая победи Веселин (с 6:4), но тежкия мач го остави без много сили за финала срещу неуморния и негрешащия Михаил Иванов.
Финалът бе повече от зрелищен, а след 4:1 за Михаил последва отпускане, за да се стигне до 4:3, 5:3 и 6:3 за новия шампион. Честито!
Малкият финал предложи не по-малко качествен тенис, а опита на Тихомир Желев отново – както и в групите – му помогна да се справи с Красимир – този път с 6:1.

КРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ:
1/2 ФИНАЛИ
Тихомир Желев – Веселин Димитров 4:6
Михаил Иванов – Красимир Найденов 6:4
м. ФИНАЛ:
Тихомир Желев – Красимир Найденов 6:1
ФИНАЛ:
Веселин Димитров – Михаил Иванов 3:6

Вижте всички снимки ТУК – https://drive.google.com/drive/folders/1fB62ydUJvq3a6tQ6mJlPrIQYVsNUOZRn?usp=sharing

Вижте и годишното подреждане за всички спортове във Фуутура VIP CLUB – ТУК
Очаквайте следващия турнир на 25 март 2018 година

Attachment