Михаил Иванов с шампионски дубъл през 2018

Михаил Иванов с шампионски дубъл през 2018

Михаил Иванов спечели и втория турнир на Фуутура по тенис на корт за 2018 година, като така затвърди отличната форма, в която се намира. Този път – в отсъствието на най-сериозните му противници от миналия път – Веселин Димитров и Тихомир Желев, изглеждаше че ще бъде и по-лесно. Не така обаче мислеха останалите участници и най-вече опитните Иван Димитров и Цветомир Ценков. Очаквано в битка за най-високата купа стигнаха Михаил и Цветомир, като шампиона поведе с 3:1, последва отпускане и активизация на Цветомир до 3:4 и изглеждаше, че няма как да стане нов обрат в резултата. Но желанието и сигурната игра – за разлика от направените няколко непредизвикани грешки от Цветомир накрая, доведе до 6:4 и втора титла за Михаил Иванов.

В малкия финал се изправиха дебютантите на Фуутура Стефан Георгиев и Иван Димитров, като купата за трето място спечели Иван, надделявайки с 6:3.

Изигра се и един нетрадиционен за нас турнирен мач – за 5-6 място, като там друг дебютант загуби с тейбрек от по-опитния състезател – Живко Голаджов – Иван Радев – 5:6.

КРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ Фуутура Grassroots Tennis 2:
1. Михаил Иванов
2. Цветомир Ценков
3. Иван Димитров
4. Стефан Георгиев
5. Иван Радев
6. Живко Голаджов

Наградите връчва Алина Караджова – доскорошна активна състезателка и настоящ лицензиран инструктор по тенис

Вижте всички снимки ТУК – https://drive.google.com/drive/folders/1-ZXDCBjKoIz9KH43wJdyYNBxXb_kAHfV?usp=sharing

Вижте и годишното подреждане за всички спортове във Фуутура VIP CLUB – ТУК
Очаквайте следващия турнир на 29 април 2018 година

Не забравяйте също така, че със всяко свое участие вие директно допринасяте за развитието на модела Спорт с кауза, подпомагайки Фуутура Спортна Благотворителна Лига и каузите, които тя подкрепя – вижте повече ТУК – https://footura.com/index.php/2015/10/07/sportna-blagotvoritelna-liga

Attachment