Пореден турнир за Т. Желев, Веселин Димитров изпусна златен шанс на финала

Пореден турнир за Т. Желев, Веселин Димитров изпусна златен шанс на финала

ПРОВЕДЕ СЕ FOOTURA GRASSROOTS TENNIS 5 2018, ЧАСТ ОТ СПОРТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ЛИГА

Участниците традиционно бяха разделени в групи, а поради времето и други причини – групите бяха разделени и в различни дни. Трите групи традиционно преминаха под диктовката на фаворитите – Тихомир Желев, Веселин Димитров и Тони Врайков, като за елиминационната фаза се класира и Стефан Кирлашев.

Отново нервите, физическата подготовка и тактика на Тихомир Желев излязоха най-ефективни по време на целия турнир и така завоюва най-голямата от трите купи – за Шампион на Фуутура турнира (записваки цели 7 победи, като загуби от противниците си само 10 гейма, от които 4 на финала. Втори остана Веселин Димитров – който направи отлични мачове и се противопостави и този път на шампиона, като само епизодични малки грешки във важните моменти и липса на повече късмет го лишиха от титлата. Трети заслужено стана Тони Врайков, който отстъпи само в мачовете си срещу финалистите.

1/2 ФИНАЛИ
Тихомир Желев – Тони Врайков 6:2
Стефан Кирлашев – Веселин Димитров 2:6

м Финал
Тони Врайков – Стефан Кирлашев 6:0

ФИНАЛ
Тихомир Желев – Веселин Димитров 6:4

КЛАСИРАНЕ ТОП 3 Фуутура Grassroots Tennis 5:
ШАМПИОН: Тихомир Желев
ФИНАЛИСТ: Веселин Димитров
ТРЕТО МЯСТО: Тони Врайков

Вижте всички снимки ТУК – https://drive.google.com/drive/folders/1BHb9qIhsDBOCu5SwTCoAhowbo6t0y_5p?usp=sharing

Вижте и годишното подреждане за всички спортове във Фуутура VIP CLUB – ТУК
Очаквайте следващия турнир на 17 юни 2018 година

Също така, по време на турнира бяха промотирани и други две инициативи на сдружението, свързани с популяризирането на спорта като цяло и предоставянето на по-добри условия за редовно практикуване – за всички. През лятото всеки ще може да спортува безплатно три вида спорт (тенис на маса, тенис и футбол) на няколко комплекса в София.

Вижте повече ТУК – https://footura.com/index.php/events/otvoreni-chasove-za-vsichki-3-vida-sport/

Вижте повече ТУК – https://footura.com/index.php/events/footura-i-sdrujenie-moga-s-otvoreni-chasove-za-mladeji-v-tri-sporta/

Не забравяйте също така, че със всяко свое участие вие директно допринасяте за развитието на модела Спорт с кауза, подпомагайки Фуутура Спортна Благотворителна Лига и каузите, които тя подкрепя – вижте повече ТУК – https://footura.com/index.php/2015/10/07/sportna-blagotvoritelna-liga

Очаквайте следващия турнир на 22 юли

 

Attachment