Фуутура отново партнира на Летния университет в Букурещ

Фуутура отново партнира на Летния университет в Букурещ

Сдружение Фуутура за поредна година е официален партньор на Букурещкия летен университет, чието 15-то юбилейно издание предстои това лято. Летният университет в Букурещ е една от най-успешните летни студентски програми в световен мащаб, защото съчетава високите стандарти на академичното университетско образование с успешните методи за неформално учене, утвърдени от младежките програми като Еразъм+. Дипломираните от летния университет студенти завършват с 5 европейски университетски кредита ECTS.

Традиционно в Букурещкия летен университет участват студенти от над 20 държави, който в рамките на 2 седмици се обучават по актуални икономически, бизнес, политически и други значими теми.

Преподавателите и гостите са водещи специалисти на международно ниво, мениджъри, министри и банкери. В свободното време участниците се включват в уикенд екскурзии до желани дестинации в Румъния, както и многобройни културни, състезателни и отборни дейности.

Миналогодишното издание на летния университет, свързано със световното културно наследство и традициите, беше спечелено от отбор „Европа“, в който участваше единственият одобрен студент от България – Стоян Гечков от младежкия клуб на Фуутура. Тази година пък темата е свързана с климатичните предизвикателства и стратегиите за устойчиво бъдеще, а организаторите обещават много изненади по случай 15-тия юбилей, което обяснява и големия брой на постъпилите кандидатури за участие. Резултатите се очакват до броени дни, а ние от Фуутура желаем успех на всички, които изявиха желание да се включат!

Attachment