10 полезни съвета за физически упражнения при деца с аутизъм

10 полезни съвета за физически упражнения при деца с аутизъм

1. Нека детето ви поеме ръководството
Като родител човек иска само това, което е най-добро за детето му. Важно е обаче да се вземат предвид интересите, способностите и силните страни на детето ви. Когато е възможно, говорете за различните спортни програми, които са на разположение и включете детето си в процеса на вземане на решения. Това може да спомогне за намаляване на безпокойството от опитите за нещо ново, да насърчи независимостта и да изгради самочувствие.

2. Задайте реалистични очаквания
Помислете какво може да предложи спортната програма и как тя може да бъде от полза за вашето дете с аутизъм. Независимо дали търсите да изградите социалните умения на детето си, или да увеличите самочувствието му, споделете очакванията и целите си с него и други членове на семейството. За да може детето ви да расте в програмата, важно е да си поставите цели, които са реалистични и достъпни. По този начин вие създавате основите пред детето си за успех!

3. Комуникацията е ключова
Когато проучвате информация за програми, общувайте с инструктори или треньори. От самото начало бъдете в крак с тях и ги уведомете за силните и слабите страни на вашето дете и преценете дали съответните програми и условия са подходящи за вашето дете.

4. Изпробвайте
Общувайте с детето си за изпробване на програмата. Тъй като много деца с аутизъм могат да имат труден период с преход, те могат да станат тревожни или нервни, когато отидат някъде или да направят нещо. Това може да помогне на детето да знае какво ще прави, за да го подготви за всякакви промени, които могат да настъпят. Много родители и учители използват визуален график под формата на картини, за да очертаят ежедневните си дейности. Може също да е полезно да попитате треньора или инструктора ако програмата предлага пробен период или клас.

5. Разговор с други родители
Предаването на информация от уста на уста е един от най-добрите инструменти на ваше разположение. Разговорът с другите родители е чудесен начин наистина да разберете какво представлява програмата. Ако ги попитате за техния опит, можете да получите много добра информация.

6. Въпроси, свързани с големината на групата
Когато изпробвате програмата, помислете за съотношението ученик-учител. Само един инструктор за голяма група може да затрудни индивидуализирането на вниманието. Освен ако програмата не насърчава участието на родителите, е полезно да имат присъстващи помощници-инструктори, за да помогнат при управлението на практиката.

7. Безопасност на първо място
Ако спортът изисква използването на каквото и да е оборудване, проверете дали е безопасно и в добро състояние. Също така разгледайте съоръженията и проверете дали са чисти и хигиенни. Предварително съобщавайте за всички медицински състояния или алергии на инструкторите и поддържайте с вас комплект за първа помощ.

8. Бъдете гъвкави
Разберете, че първо детето ви не може да направи всичко, което другите деца могат да направят. Работата върху твърде много детайли наведнъж или прекалено много време за изпълнение на задачата може да бъде прекомерна и да предизвика разочарование. Говорете с треньора / инструктора и вижте дали уменията и дейностите могат да бъдат разбити на по-малки, по-управляеми секции, така че всяко дете да се чувства успешно.

9. Допълнителни упражнения
Когато е възможно, помогнете на детето с аутизъм да повиши нивото на уменията си като практикува и у дома. Заниманията трябва да са забавни и без никакъв стрес. В началото може да ви помогне ако организирате частен урок с треньора. Той ще му предостави индивидуализирано внимание и ще го подготви да бъде в група.

10. Бъдете търпеливи и останете позитивни!
Ако първоначално изглежда, че детето ви не напредва толкова, поддържайте го и използвайте много насърчение. Всички, дори и възрастните, харесват, когато им се казва, че правят нещо добре. Затова използвайте много похвали – дори ако детето ви не е усвоило напълно умението, възнаградете усилието.

Можете да изпробвате и заниманията, организирани от Сдружение Фуутура и Спортен клуб Актив спорт през месеците юни и юли 2019 година:

Безплатни Спортни занимания за деца със специални потребности

Всяка сряда от 16:00 часа и всяка събота от 12:00 часа

 Дните и часовете са активни от 1 юни до 31 юли 2019 г.

За повече информация и предварителни записвания, можете да ползвате следните контакти:
Спортен клуб „Актив – спорт“
Национален стадион „Васил Левски“, вх. 1, зала 3-Б
0888241455

Заниманията сe oсъществяват по проект на Сдружение Фуутура, в партньорство със Спортен клуб „Актив – спорт“

Attachment

Фуутура с продукти в Социалния магазин на България

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

НОВА ОРГАНИЧНА ТЕНИСКА ОТ ФУУТУРА – ЗА СПОРТ И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ – ТВОЯ Е!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Футуристичен Спортен Шоурум – разгледай, избери, поръчай и използвай със и за здраве!

 Директен Световен Избор за Спорт и Активен начин на живот !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Become a Patron!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Описание Сума
Подкрепете Фуутура BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

--------------------------------------------------------------------

Регистрирай и получи подкрепа за благотворителен спортен турнир Т У К


--------------------------------------------------------------------