Фуутура партньор на Живей активно 2019

Фуутура партньор на Живей активно 2019

За 13-та поредна година се проведе инициативата за здравословен и активен начин на живот – „Живей активно“. За първи път събитията в София се случиха в Борисовата градина и отново се събраха хиляди хора, които имаха възможността да спортуват различни видове спортове и активности. Тази година сред официалните партньори на инициативата беше и Сдружение Фуутура, като спомогнахме за осъществяването на дейностите Футбол 5+1 (големи), Футбол 5+1 (малки) и Тенис на маса.

На откриването присъстваха изпълнителният директор на „Нестле България“ Емануел Артур, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, бившият волейболист Евгени Иванов, олимпийските шампионки Тереза Маринова и Екатерина Дафовска, олимпийският медалист Йордан Йовчев и други. Зам.-министър Андонов поздрави присъстващите и им пожела да живеят активно всеки ден. Той благодари на организаторите и на Столична община за инициативата, която се провежда за 13-а поредна година.

Изпълнителният директор Емануел Артур благодари на Министерството на младежта и спорта (ММС) за дългосрочното партньорство и заяви, че това е първият истински национален ден на „Живей активно!“. От първото си издание до днес „Нестле за Живей активно!“ обединява над 350 000 души в пешеходните походи и спортни активности. От 2018 г. инициативата е с национално покритие чрез онлайн платформа-пътеводител в областта на активния начин на живот и балансираното хранене, достигайки до над 400 000 българи.

Въпреки масовият характер на надпреварите с награди за всеки участник, все пак имаше по-големи предметни награди и медали/купи за най-добрите състезатели. И така шампиони на надпреварите, организирани от Фуутура, станаха:
Футбол 5+1 (големи): Спарта София
Футбол 5+1 (малки): Отбор Гевгели
Тенис на маса: Михаил Михайлов, Петър Стоянов, Петър Тодоров

https://www.sportal.bg/video/aWQ9MTI3MjQ1JmNhdD0xMg==.html

Женският отбор на волейболен клуб Марица – Виктория Григорова, Дима Ушева, Милена Димова, Добрина Христоскова, Мирела Шахпазова, Славена Никова и Александра Миланова, се включиха като посланици в Живей Активно! В началото на събитието талантливите волейболистки поведоха традиционния велопоход от Театър „София“ в 10:00 часа, а след това се включиха в множеството активности в Борисовата градина.

Официалното откриване на събитието беше в 10:30 на сцена „Естрада“ в Борисовата градина, където посланиците на Нестле за Живей Активно! и официалните гости дадоха началото на най-активния ден на открито точно в 11:00. Столичани и гости на града имаха възможността да се насладят на всяка една от специалните 25 активности разположени в целия парк.

NESCAFÉ® 3in1  предизвика младите търсачи на приключения да се включат в специалните активности на бранда. За любителите на по-вълнуващи преживявания бяха организирани специални обучения по скейтборд от Five High skatepark и ролери от Екстрем Скейт. Любимият кафе-микс организира и турнири по футбол и тенис на маса със Сдружение Фуутура в Спортна София 2000.

LION, Симеон Найденов и Буба Баскет организираха турнир по стрийт баскет 3х3 и демонстративен мач на звездите с някои от най-обичаните български баскетболни звезди. Публиката можеше да се наслади на мачовете и хубавия неделен ден на локацията на KitKat и NESCAFÉ FRAPPE, които бяха приготвили специален кът за почивка след активния ден.

NESCAFÉ® Dolce Gusto тестваха логичното мислене и креативността на всеки. Ароматното кафе и Симо Колев от БГ Радио подготвиха специален пъзел, който подложи на изпитание бързината на всеки отбор. За гостите на локацията имаше много изненади и специална фото будка, която да ги пренесе в екзотичните страни, родина на новите вкусове на NESCAFÉ® Dolce Gusto.

Детската площадка Слончето събра всички малчугани за незабравим летен ден, изпълнен с игри, изграждащи полезни навици. На локацията на Nesquik децата развихриха въображението си, приготвяйки сами вкусни и полезни храни.Нестле за по-здрави деца организира надпревара по лека атлетика с Тереза Маринова и активностите по гимнастика с Маруся Иванова и HEAL FIT Gymnastics. КиндиРу и локацията Nestlé Baby бяха за най-малките. ЕКОПАК България АД предизвика малки и големи да се забавляват и да събират разделно с любимата игра „Стани Еко герой“.

В 12:30 ч. MAGGI и Сандра Алексиева поканиха всички на семеен пикник, който да подсили посетителите на Нестле за Живей Активно! за още активни моменти през целия ден. На специалната локация на бранда всички любители на хубавата храна получиха безценни съвети за балансирано хранене и се насладиха на вкусни BBQ изкушения.

Повече информация за събитието и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Сдружение Фуутура изказва благодарност към организаторите на събитието и Нестле за възможността да партнираме в най-масовата кампания за спорт и активен и здравословен начин на живот – „Живей активно“. Благодарим на ОС на БФС, на участвалите експерти от Фуутура по отношение на футболните турнири, както и на домакините на събитието – „Спортна София“ /Борисова градина/. И също така, не на последно място – благодарим и на всички участници за демонстрирания феърплей, коректност и високите спортно-технически умения.

Attachment