3 кръг на Спортна Благотворителна лига

3 кръг на Спортна Благотворителна лига

Проведе се Трети кръг от турнирите по футбол, тенис на корт и тенис на маса – част от Спортна Благотворителна Лига на Фуутура 2019-2020. На 21 юли, неделя, в рамките на целия ден, Сдружение Фуутура събра младежи и хора в активна възраст с идеята да спортуват и да бъдат информирани за по-здравословен начин на живот и различни каузи.

Спортните дейности започнаха с провеждането на турнира по тенис на маса – в Клуб 88 (Студентски град), където след множество оспорвани срещи на 4-те маси своите отличия и точки за Генералното класиране завоюваха Михаил Михайлов, Петър Тодоров и Енко Енев.

След 17:00 часа продължихме на Бароко спорт – с турнира по Тенис на корт (победители Цветомир Ценков, Веселин Димитров и Тихомир Желев).


След това продължихме и с футболните дейности, където призьор в Трети кръг стана отбора на Тракия

 

За 3 кръг кръг имаме следното Класиране:
Футбол
ФК Тракия
Тенис
1. Цветомир Ценков 2. Веселин Димитров 3. Тихомир Желев
Тенис на маса
1.Михаил Михайлов 2. Петър Тодоров 3. Енко Енев

За 2 кръг кръг имаме следното Класиране:

Футбол
ФК Бодрите
Тенис
1. Веселин Димитров 2. Тихомир Желев 3. Васил Беров
Тенис на маса
1.Михаил Михайлов 2. Петър Стоянов 3. Радосвет Йосифов
За 1 кръг имаме следното Класиране:
Футбол
ФК Западен парк
Тенис
1. Иван Радев 2. Михаил Михайлов 3.Симеон Борисов
Тенис на маса
1.Петър Тодоров 2. Младен Митев 3. Михаил Михайлов

Както и през последните 3 години, Фуутура отново подсигурява възможност за жителите и гостите на столицата – и най-вече на младежите в Студентски град, да оползотворят свободното си време, като практикуват 3 вида спорт напълно безплатно. Спортна Благотворителна лига стартира през месец май 2019 година и ще продължи 1 година. 

Заниманията по футбол, тенис и тенис на маса ще се водят от квалифицирани спортни инструктори, ще са отворени за хора от всяка възраст и ще се провеждат в Студентски град – на комплекс Бароко спорт и в Клуб 88 тенис на маса (зад Фантастико). Дейностите се осъществяват по проект на Сдружение Фуутура „Спортна Благотворителна лига“ с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund. По време на заниманията участниците ще бъдат информирани за различни личностни и обществено-значими каузи, както и за начините за подкрепа към тях, като така ще се насърчават качества като дарителство, обществена ангажираност и солидарност – наред с традиционните за повечето спортове етика, морал, стремеж за усъвършенстване и развитие,възможност за социални контакти, приобщаване и нови приятелства и др.

 

Attachment