Спорт по време на карантина

Спорт по време на карантина

Влизането във форма, здравословното хранене и активния начин на живот могат да бъдат предизвикателство за ежедневно ангажирания съвременен човек. Балансирането на времето за спорт, работа и ежедневните задачи които има всеки от нас не винаги е лесна задача. Понякога си казваме „Ех, да имахме още малко време, 24 часа са прекалено малко за всичко което искам да свърша”- Е ето го времето което си пожелахме.

Ако свободното време до сега не ни мотивира да започнем тренировки вкъщи, то това че извънредното положение вече е до 13 май, би трябвало да го направи. Няма по удволетворяващо нещо от това да се погрижим за тялото си и същевременно за психиката си.
30 минути на ден упражнения или просто кардио могат да ни накарат да се почувстваме изключително добре. Ползите от това да тренираме вкъщи са безброй- като започнем от това, че трябва да си създадем режим по време на такава дълга почивка, за да не губим нормалния ритъм на живот, до това че е неизбежно хапването на повече и по-вредни храни вкъщи.

Ето няколко варианта за спорт вкъщи:
1. Индивидуална програма за тренировка вкъщи- ако сте професионален спортист и затварянето на фитнесите не ви понася добре или просто сте средно напреднал спортист, който не иска да паузира периода на „бълк” или „кът”.
То тогава програмата на Aesthetic by science е точно за вас. Програмата е индивидуална според нуждите на клиента. Обяснени упражнения, техники и алтернативни варианти за тренировки са само малка част от нещата които включва програмата, която разбира се може да продължите да използвате и след карантината.
Като плюс към този вариант мога да добавя и това че момчетата които изготвят програмата даряват 50% от цената и за медиците борещи се с Корона вируса.
https://aestheticbyscience.com/fitstart-home/?utm_source=facebook&utm_medium=fitgroup&utm_campaign=290320_FitStartHome_Launch&fbclid=IwAR1i3KlgGFHLj-PcN6sWnlGq0KSqXt7IBAbhWbeaendqir-CmoNBqNgBJEo

2. Онлайн тренировка – ако не искате да спирате физическата си активност само заради някаква карантина, онлайн тренировките на треньори биха били перфектната опция за вас.
Треньора, диетолог и мотиватор Сами Хосни прави лийв тренировки всеки ден от 18.00 в профила си в инстаграм. Изключително полезни и адекватни обяснения на упражненията, мотивация по време на тренировката и не на последно място изцеждаща силите 40 минутна тренировка, след която няма да имате онова чувство, че нищо не сте направили цял ден.
Като бонус към всичко това е, че Сами често не е сам. Тренировки с Криско, Алекс и Влади, Наум Шопов и още много известни личности. Ако искате да направите качествена тренировка, без да отнема много от времето Ви и то напълно безплатно – ВСЕКИ ДЕН 18.00ч. инстаграм профила на Сами Хосни. – https://www.instagram.com/samihossny/

3. Самоучител по танци- Ако спорта не е за Вас, но все пак искате да поддържате активност то онлайн самоучителите по танци са перфектни за вас.
В You Tube е пълно с учители по народни танци, балет,модерни танци и дори хип-хоп. Ако винаги сте искали да се научите на Дайчово хоро или пък да пробвате нещо нова като хип-хоп танци сега е момента. Самоучителите са перфектен вариант за поддържане на физическа активност и научаване на нещо ново, което не се знае кога ще Ви потрябва.

Денислава Колева

Attachment