Останете активни

Останете активни

За да бъдем всички здрави, много правителства в момента ни съветват дори и при отворени паркове и градинки, да изпълняваме упражнения у дома или поне веднъж на ден на открито. Това може да ви помогне да се грижите за вашето здраве и да ви поддържа активни и в максимално добра форма.

Ако сте били в активни и сте имали хобита като колоездене, бягане или ходене на фитнес, преходът към живот в карантина (или след карантина), може да не е толкова труден, колкото си мислите. Ако имате желание да възприемете най-здравословния начин спрямо ситуацията, със сигурност ще почувствате ползата. По-добрият сън, по-добрият начин на мислене и разделянето на деня са огромни възможности , които положението ни дава, а ние трябва да се възползваме.

Ето няколко съвета как да останете активни по време на положението, в което се намираме.

1 – Социалните медии като възможност
Никога не знам какви упражнения да правя? Искате да спортувате, но нямате много време между онлайн уроците? Не гледайте по-далеч от социалните медии. В момента Instagram е превъзходен с #HomeWorkouts. От любимите ни спортни звезди до личните треньори, има толкова много за избор. Те са предимно кратки, интензивни тренировки и гледайки хаштаговете се грижат за огромно разнообразие от нива на фитнес: от начинаещи спортисти до тежки кардио тренировки.
Без гири? Няма проблем. Тенекиени консерви, туби с вода и други предмети от бита са все алтернативи на оборудването. Нямате оправдание!

2 – АКТИВНИ ВКЪЩИ( буквално)
Убийте 2 заека с 1 куршум и започнете почистване! Ако трябва да останете вкъщи много време, ще се почувствате толкова по-добре в приятна, чиста среда.
Почистване на прозорците? 150 калории за 30 минути.
Градинарство? До 200 калории за 30 минути.
Почистването на целия апартамент може да бъде еквивалент на 2 км пробег!
Не само, че ще се почувствате по-добре да се движите наоколо, но и ще се почувствате самодоволни, гледайки към чистия под, когато вечер включите Netflix.

3 – ТВ тренировка
Върнете се към 80-те и 90-те с добрите стари тренировки пред телевизора. Точен час, добре изглеждащ инструктор, трико и часове упражнения пред телевизора, все още са нещо. От добрата стара форма на поддържане до йога или зумба, има какво да избирате. Безплатната алтернатива разбира се е You Tube, където съдържанието не отстъпва нико по качество, нито по количество. Докато сте там, поръчайте тоалетни ленти и нагреватели за крака, които да носите по време на тренировката си за автентичния вид на 80-те.

4- Движение навсякъде
Няма нищо по-добро от чистия въздух и, ако можем, трябва да излезем навън. Ако сте нови в бягането, опитайте с бърза разходка и бягане 5 минути със започване и спиране. Напредвайте бавно. Вкарайте малко разнообразие във вашето външно упражнение, като изследвате нов маршрут или тренирате Fartlek: бягайте бързо и след това бягайте бавно между две точки. За по-опитния бегач навън, тъй като всички състезания са отменени, има много виртуални състезания, за да се поддържа мотивацията. Резултатите могат да се следят, чрез фитнес часовници или гривни, също така и от телефона в джоба Ви. В началото може да ви се струва доста трудно, но създаването на рутина, ще помогне. Ще стане по-добре, колкото повече го правите. Рутината е ключова, затова я направете част от деня си. Дори ако това е 10 минути развижване първото нещо сутрин или 10 минути бягане през обедната почивка: останете активни, бъдете в безопасност и се грижете за тялото си.

Денислава Колева

Attachment