Фуутура с ангажираност към спорта като средство за социално включване по време на Еразъм дните

Фуутура с ангажираност към спорта като средство за социално включване по време на Еразъм дните

Сдружение Фуутура осъществи специална онлайн инициатива по случай Еразъм дните през тази година – 15, 16 и 17 октомври. Инициативата беше свързана с промотирането на спорта като средство за социално включване и на международния проект, в който участваме – STEADY.  Онлайн публикациите бяха осъществявани чрез различни комуникационни канали и бяха проследими чрез хаштагове #socialinclusion и #steady, както и с общите хаштагове #ErasmusDays #footura #social #sport.

Комуникационните канали, в които работехме, бяха Фейсбук, Туитър, Линкедин, сайта на Фуутура: www.footura.com, имейл бюлетин, новото мобилно Android приложение за младежи и спорт YOPPEE и др. Чрез всичките тези канали достигнахме пряко до над 5000 човека в Еразъм дните. Отделно имахме публикации и във външни информационни сайтове, както и чрез избраните общи популярни хаштагове (#ErasmusDays #footura #social и #sport), където можеше да се достигне до допълнително огромно количество посетители от България и чужбина.

Основните форми на публикации с нашите аудитории бяха публикации, вдъхновяващи и проектни видеа, информационни брошури, интервюта с младежки работници и др. Всичките тези усилия имаха за цел да информират нашите аудитории за Еразъм дните (не толкова популярни доскоро в България), както и да ги запознаят с част от нашата ежедневна и проектна работа – свързана с развитието на спорта, здравословния и активен начин на живот като наистина успешно средство за социално приобщаване.