Фуутура’Кани минифутбол благотворителен турнир излъчи своя шампион

Фуутура’Кани минифутбол благотворителен турнир излъчи своя шампион

На 22.08., неделя проведохме Благотворителен минифутболен турнир Фуутура’Кани – в подкрепа на баскетболен клуб за хора с увреждания Левски – https://levskiwheelchair.com/#donate
Турнирът се проведе на спортен комплекс „Мир и Дружба“ в гр. София, като участие взеха 6 отбора – Фикосота, SSI tech, Торнадо, Приятели, Милосърдие, Милан.

Отборите бяха разпределени в две групи след пълен жребий, като в Група А бяха
1. Фикосота
2. SSI tech
3. Торнадо
в Група Б бяха
1. Приятели
2. Милосърдие
3. Милан

След като победиха и двата си мача в групите, Фикосота от група А (6:3, 5:3) и  Приятели от група Б (4:2, 5:1) излязоха във финалния мач. Там отборът на Фикосота надви по-опитните си противници с 4:3 и грабна първата Фуутура’Кани купа. 

Вижте кратко видео от последните минути на финала –

Вижте повече за досегашните футболни и други благотворителни спортни инициативи на Фуутура –
https://footura.com/index.php/category/blagotvoritelni-sportni-turniri/

Искаме специално да благодарим на всички участващи отбори и на техните капитани за сформирането на отборите, макар и в редуцирани състави поради силния летен сезон, за участието в мачовете, за коректното отношение към колегите, за демонстрирания феърплей и най-вече за това, че подкрепиха каузата на турнира.

Бяха събрани 680 лв., които ще бъдат дадени лично на Димитър Костов – капитан на БКХУ Левски в сряда, 25.08.2021 г.

Бяха раздадени чрез пълен жребий между всички участници и допълнителните награди
1 Футболна топка
1 Спортни къси панталони по дизайн и с логото на Фуутура
1 Спортна тениска по дизайн и с логото на Фуутура
Специална награда – бутилка вино от лимитирана серия, за участваща дама в турнира получи Нели Георгиева от отбора на Торнадо
Един от традиционните отбори – участници в благотворителни турнири – Торнадо направи поредното си участие с кауза – този път на „Благотворителен минифутболен турнир Фуутура’Кани“ в подкрепа на баскетболен клуб за хора с увреждания Левски. Отборът бе представен достойно от Нели Георгиева, Страцимир Стойков, Светослав Вълчев, Николай Кокинов, Калоян Станчев, Борис Бенчев, Йордан Иванов!

Вижте още снимки от проведения турнир:
Вижте още снимки и видеа тук – https://drive.google.com/drive/folders/16-0_xTxZ94P8JFXtsCJvCrdLBwxyIeqR?usp=sharing
Всички спортни събития на Фуутура имат масов и състезателен характер – важно е участието и спортуването, феърплейът и приятелството! Това събитие е и с благотворителна цел!

Attachment