Проведе се WoW Pedaliada

Проведе се WoW Pedaliada

Сдружение Фуутура, съвместно с Враца велообщество, проведе празник на колоезденето Pedaliada, реализиран в гр. Враца и околностите (11.09.2021)

Велопоходът включваше преход от над 55 километра през деня (средно към леко ниво, подходящо и за начинаещи вело туристи), като спортната активност беше съчетана с богата културно-историческа програма. Освен в града участниците посетиха редица забележителности и около Враца – водопад Скакля – най-високият в България, хижа „Вестител“ и паметника на вестителя на освобождението над града, проходът „Вратцата“, на който е кръстен и града, село Згориград и закритата мина, с която е свързана една от големите производствени трагедии в България, природозащитен център „Натура“, село Лиляче, естествената природна забележителност „Божи мост“, село Чирен.

Велопоходът включваше водачи на групата от колоездачен клуб „Враца велообщество“, високопроходими велосипеди и механик. Уникалното съчетание на спорт, културно-исторически туризъм в региона на гр. Враца и неформалното общуване даде изключително преживяване на участниците.

Вижте повече снимки и видеа – https://drive.google.com/drive/folders/1-79spshBOu2wLG35olzvGazfc9i8g16f?usp=sharing

Международният проект WOW Europe има за основна цел насърчаването на физическото възпитание и спорта, особено за децата от началните и средните училища, с помощта на изтъкнати спортисти – национални, европейски, световни и олимпийски шампиони. Чрез модела на подражание се цели насърчаване на децата да практикуват спорт и физическа активност, да водят по-здравословен начин на живот и да имат по-хармонично развитие – чрез осъзнаване на значението на физическата активност в ежедневието им, но и привличането им към спорта чрез насърчаване на участието им в спортни и физически дейности.

Attachment