„Младежите“ и този път категорично спечелиха титлата на Фуутура’Кани

„Младежите“ и този път категорично спечелиха титлата на Фуутура’Кани

На 30.07.2022 г., неделя, проведохме Благотворителен минифутболен турнир Фуутура’Кани – в подкрепа на малкия Георги от Варна
https://www.facebook.com/georgi.zaedno/
Турнирът се проведе при отлични условия на спортен комплекс „Мир и Дружба“ в гр. София, като участие взеха 9 отбора – Торнадо 2013, SSI tech, Младежите, Селесао, Грийн комфорт, Гърдова глава, Легендите, Хановете, Левски 1914.

Отборите играха в 3 групи от по три отбора в 2 полувремена от 15 минути, като така всеки отбор изигра минимум по 2 мача срещу различни противници и получи по около 1 час футбол. Разбира се – 4 от отборите с най-добри показатели играха и полуфинални мачове и финал, отново в 2 полувремена по 15 минути.

„Младежите“ – спечелили последния благотворителен турнир на Фуутура през април, спечелиха купата отново – те победиха и в петте си мача, при това убедително и без съмнение в превъзходството си. Младите футболисти начело с Явор Стойчев показаха хъс, обиграност, решителност и, разбира се, доста футболни качества, което сме сигурни, че ще им донесе много нови победи и занапред. Втори отново (както и през април) завършиха опитните бойци от Торнадо, които водени от своя лидер Лъчезар Арсов, действаха като Италия на големи първенства – икономично и без фанфари в групата (2:1, 2:2), но после на полуфинала показаха най-доброто срещу SSI Tech на Стефан Кочев (4:3). Силният отбор на Селесао, воден от Деян Дженков, излезе с 2 победи от групата си и по бразилски със стряскаща голова разлика, но на полуфинала срещна Младежите, като в този мач те не можаха да победят по-енергичните си опоненти. За полуфинала се класира и отборът на SSI като най-добър втори отбор от трите групи, след като имаше равни показатели с Гърдова глава (по + 2 гола от головата разлика). Така двата отбора трябваше да излъчат последния полуфиналист чрез дузпи – там играещият като вратар президент на отбора на SSI (Стефан Кочев) допринесе за класирането след чудесно спасяване.

Всички резултати:

Група А 1 2 3
1 SSI /// 1:2 7:4
2 Селесао 2:1 /// 12:1
3 Green comfort 4:7 1:12 ///
Група Б 1 2 3
1 Торнадо 2013 /// 2:1 2:2
2 Гърдова глава 1:2 /// 3:0
3 Легендите 2:2 0:3 ///
Група В 1 2 3
1 Хановете /// 4:1 1:3
2 Левски 1914 1:4 /// 0:5
3 Младежите 3:1 5:0 ///

1/2 ФИНАЛИ:

Торнадо 2013 – SSI 4:3
Младежите – Селесао 3:0

ФИНАЛ:
Торнадо 2013 – Младежите 1:4

                                                                              ШАМПИОН: МЛАДЕЖИТЕ

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. Младежите
2. Торнадо
3. Селесао
4. SSI Tech
5. Гърдова глава
6. Хановете

Бяха раздадени чрез пълен жребий между всички участници и допълнителните награди
1 Футболна топка – спечелена от А Цанев от SSI
1 Спортни къси панталони по дизайн и с логото на Фуутура – спечелени от И Стоев от Green comfort
1 Спортна тениска по дизайн и с логото на Фуутура – спечелена от В Николов от Младежите

Вижте още снимки от проведения турнир: https://drive.google.com/drive/folders/100HVt-f2NONwXjtaPY–82iFYPeTKMgp

Вижте повече за досегашните футболни и други благотворителни спортни инициативи на Фуутура –
https://footura.com/index.php/category/blagotvoritelni-sportni-turniri/

Искаме специално да благодарим на всички участващи отбори и на техните капитани за сформирането на отборите, за участието в мачовете, за коректното отношение към колегите, за демонстрирания феърплей и най-вече за това, че подкрепиха каузата на турнира. Бяха събрани 1280.00 лв., които са преведени за каузата на Георги от Варна по банков път.

Бихме искали да благодарим и на хората, които дариха директно по сметката на Георги без да участват.

Всички спортни събития на Фуутура имат масов и състезателен характер – важно е участието и спортуването, феърплейът и приятелството! Това събитие е и с благотворителна цел!

 

Attachment