Петър Тодоров поведе класирането на Фуутура’Кани Freestyle Преглед

Петър Тодоров поведе класирането на Фуутура’Кани Freestyle Преглед

Изигра се първи кръг от Фуутура’Кани Freestyle Преглед – новото първенство с характерните за нас ценности – Спорт с кауза, Спорт за всички, Спортът изгражда, Спортно приятелство, Спортуването е модерно, Социален спорт, Мисия Спорт, Здравословен начин на живот, Всеки е шампион!

Петър Тодоров за пореден сезон направи силна заявка за първото място в Генералното класиране, като посече всичките си партньори днес с по 3:0. Така той оглави Генералното класиране и също така класирането в Бялата група. Втори по показатели (5-1) остана Христо Влахов, като единствената му загуба беше от Тодоров. На трето място по показатели застана Венелин Василев (6-2), като така отново се спази традицията за силни дебютанти.

Турнирът се проведе при отлични условия в комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина, като общо участваха 9 тенисисти. Те играха в схема „всеки срещу всеки“. Това даде възможност на всички да изиграят по минимум 7 мача в 3 от 5 гейма (както обикновено, имаше и мачове извън класирането).

Фуутура отново се беше погрижила за здравословното меню и хидратацията на участниците, осигурявайки зеолитна трапезна и зеолитна изворна минерална вода, с отличителен етикет на Фуутура, както и още възможности за ползване на здравословни продукти.

Преди събитието се проведе и награждаване на ТОП представилите се участници през 2023 година: Петър Тодоров, Филип Дандолов, Симеон Борисов, Христо Влахов, Пламена Стоянова. Присъстващите трима от тях получиха спортно-здравословни подаръци, а неприсъсващите в този кръг могат да получат наградите си по време на втория кръг на Фуутура Freestyle – на 31.03.2024 г.
След турнира участниците се почерпиха с чаша квалитетно вино, за да се открие подобаващо поредния сезон на Фуутура. 

РЕЗУЛТАТИ I КРЪГ: 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
1Пламена Стоянова
5-3
/// 0:3 0:3 3:0 3:0 3:0 3:1 1:3 3:1
2Петър Тодоров
8-0
3:0 /// 3:0 3:0 3:0 3:0 3:0 3:0 3:0
3Христо Влахов
5-1
3:0 0:3 /// 3:0 3:0 3:1 3:0
4Иван Радев
0-7
0:3 0:3 0:3 /// 0:3 0:3 0:3 0:3
5Калоян Иванов
1-7
0:3 0:3 0:3 3:0 /// 2:3 0:3 0:3 0:3
6Емил Методиев
2-3
0:3 0:3 3:2 /// 0:3 3:0
7Емил Широв
2-4
1:3 0:3 3:0 3:0 /// 0:3 0:3
8Венелин Василев
6-2
3:1 0:3 1:3 3:0 3:0 3:0 3:0 /// 3:2
9Кирил Кръстев
3-5
1:3 0:3 0:3 3:0 3:0 0:3 3:0 2:3 ///

ВРЕМЕННО ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:
1. Петър Тодоров 8-0 15 т.
2. Христо Влахов 5-1 9 т.
3. Венелин Василев 6-2 10 т.
4. Пламена Стоянова 5-3 7 т.
5. Кирил Кръстев 3-5 4 т.
6. Емил Широв 2-4 2 т.
7. Емил Методиев 2-3 3 т.
8. Калоян Иванов 1-7 1 т.
9. Иван Радев 0-7 0 т.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ БЯЛА ГРУПА:
1. Петър Тодоров 8-0 15 т.
2. Христо Влахов 5-1 9 т. 
3. Пламена Стоянова 5-3 7 т.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ЗЕЛЕНА ГРУПА:
1. Венелин Василев 6-2 10 т.
2. Кирил Кръстев 3-5 4 т.
3. Емил Широв 2-4 2 т. 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ЧЕРВЕНА ГРУПА:
1. Емил Методиев 2-3 3 т. 
2. Калоян Иванов 1-7 1 т. 
3. Иван Радев 0-7 0 т. 

Победите и загубите от отделните Прегледи се сумират в 3-те генерални групи, като всяка победа срещу партньор от Червената група носи 1 точка, от Зелената група2 точки, от Бялата група3 точки.

Вижте повече снимки от турнира тук: https://photos.app.goo.gl/HoHdKTR4q6ZAnLJZ6

#footura
#footurakani
#фуутура
#даспортувашЕмодерно

Сдружение Фуутура благодари на всички участници за коректната и атрактивна игра.
Очакваме ви и в следващия кръг – информация можете да намерите в страницата на Фуутура (www.footura.com), социалните мрежи (хаштагове #footura и #footurakani) и чрез фейсбук събитие с името Фуутура’Кани Freestyle Преглед.


Всички спортни събития на Фуутура имат масов и състезателен характер, с акцент върху участието и спортуването, феърплейът и приятелството!
ПРАВИЛНИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ:
* Събитието се провежда от 10:30 до 13:00 часа.
* Профил на турнира – Единици, отворен и за мъже, и за жени, аматьори
* Мачовете се играят без съдия
* Всеки участник е отговорен за собствената екипировка. Ракета: Собствена или под наем. Мачовете ще се играят със сертифицирани топчета XIOM SENSA 2* 40. Топчетата са бели, така че е нужно играчите да не са с бели тениски / горни екипи.
* Няма такса за участие, всеки участник по желание солидарно допринася за плащането на масите според тарифата на спортния клуб – домакин.
Схема на провеждане:
Всички участници в Прегледа играят помежду си в 3 от 5 гейма. Всеки мач се записва като резултат. Всеки участник завършва Прегледа с определени победи и загуби.
Има една обща група с общо класиране за отделния Преглед, както и 3 генерални групи с 3 отделни класирания – според рейтинга на участниците. Това са Бяла група (за участници с най-добър досегашен рейтинг), Зелена група (за участници със среден досегашен рейтинг), Червена група (за участници с изцяло любителски възможности и рейтинг). Победите и загубите от отделните Прегледи се сумират в 3-те генерални групи, като всяка победа срещу партньор от Червената група носи 1 точка, от Зелената група – 2 точки, от Бялата група – 3 точки. На базата от показателите в 3-те генерални групи в края на годината се извършва церемония по годишно награждаване на участниците с най-добри показатели – резултати, брой участия и др.
Всички участници се включват в селекцията за годишните награди на FOOTURA – VIP CLUB 2023 – https://footura.com/index.php/vipclub/ .
Всички участници получават точки и за Подаръчен шоурум на Фуутура – https://footura.com/index.php/2023/07/10/podarychen-shouroom-na-footura/

За контакти, въпроси и предварителни записвания: Емил Методиев – 0887/883980, както и info@footura.com
Възможно е записване и на място, всеки е добре дошъл!
Можете да ни помогнете за разпространението на събитието като публикувате информация за него на своята стена в социалните мрежи, заедно с хаштаговете
#footura
#footurakani
#фуутура
#даспортувашЕмодерно


 Фуутура организира аматьорски турнири по различни видове спорт от 2013 година – главно минифутбол, тенис на маса и тенис, организирали сме спортни фестивали, семинари, демонстрации и др., съорганизирали сме турнири по плажен волейбол, джаги, футбол и др., подпомагали сме състезания по бягане, дуатлон и др. Ние определено можем да се справяме със спортна организация на различни видове събития.

В момента обаче планираме ъпгрейд по отношение на същността на организираните от нас спортни прояви – дали искаме те да бъдат толкова състезателни и имитиращи професионалния модел, както досега в известна степен, или пък бихме искали те да са по-приобщаващи, по-приятелски, по-чисти, по-образователни, в крайна сметка и по-уникални от всичко друго, което се предлага. Това са и ценностите, които лежат в оригиналния устав, във мисията и визията на нашата организация, ценности, които са привличали и привличат съмишленици. Всъщност ние направихме няколко приятелски турнири от 2015 година насам, но те бяха някак си между другото и с не толкова ясна структура. Също така, в проектната ни дейност заедно с множество други спортни клубове, организации и забележителни личности, ние изпълнявахме години наред дейности и политики именно свързани със социалните аспекти на спорта. Така че може да се каже, че имаме отлична подготовка за имплементиране на ценностите на социалния спорт и в самостоятелната ни дейност.

Вече се ориентираме напълно и едновременно към моделите на Спорт с кауза, Спорт за всички, Спортът изгражда, Спортно приятелство, Спортуването е модерно, Социален спорт, Мисия Спорт, Здравословен начин на живот, Всеки е шампион!

Защо?
Любителският спорт затова е различен от професионалния – защото се прави с любов. Също така при любителският спорт отсъстват професионално наложени в някои случаи практики като принуда, допинг, черно тото, победа на всяка цена, финансови машинации, използването на тактически, психологически, физически и други анти-феърплей прийоми, които изкривяват реалните възможности на участниците и крадат от красотата на спорта.
В професионалният спорт печели само един (от многото), а бруталното мнозинство от останалите участници губят, и то много; при нас печелят всички участници! Да, разбира се, професионалният спорт е отражение на модела на бруталния икономически капитализъм. Но ние работим за модел, който да дава равен достъп и условия за всички, както и равни права и признание – е, поне що се отнася за събитията от нашия календар на любителски спортове.
Спортът, както ние го разбираме, не прави разлика между половете, възрастта, физическото състояние, уменията, опита. Още повече, когато се отнася за деца и юноши – вменяването на очаквания за резултати и добро представяне, налагането на стрес, липсата на какъвто и да е образователен и феърплей модел, липсата на вътрешна мотивация за себераздаване, действа с негативен ефект върху психиката и физиката. Какво правим ние? На терена ние не сме противници, а спортни партньори. Не играем за купи, пари, слава, помпане на его; ние играем от любов към играта и с пълно уважение към правилата, партньорите, организаторите, публиката и т.н. Ние се стремим, особено когато работим с деца под 18 години, да вкарваме образователен елемент (чрез неформални практики и модела учене чрез преживяване), да вкарваме социален и приобщаващ елемент, да информираме и овластяваме децата по отношение на изборите, които правят, да даваме нови възможности в спорта и по отношение на цялостното им личностно развитие.

Как?
Събитията по различните видове спорт (най-вече футбол, тенис на маса и тенис), които ние ще организираме, вече ще се наричат Месечен Спортен Преглед – без предварителна програма, без акцентиране на класирането и формалните победители, всеки получава еднаква възможност за игра като време, условия, награди. Всеки участник получава и еднакви точки за VIP Club на Фуутура, както и по възможност плакети и други награди.
При различните игри се играе до 3 – гейма, гола и т.н.

Всеки, който избира честното съревнование, залага на собственото си развитие в спорта с цел максимална самоизява без да ограбва труда и възможностите на съотборниците си и на партньорите си от другата страна, той е шампион! А всеки шампион има право на добри условия за спорт, както и добра среда от партньори, съмишленици и приятели.
Спортът е за всеки и всеки е шампион. Бъди шампион с нас.

 

Attachment

Фуутура с продукти в Социалния магазин на България

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

НОВА ОРГАНИЧНА ТЕНИСКА ОТ ФУУТУРА – ЗА СПОРТ И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ – ТВОЯ Е!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Футуристичен Спортен Шоурум – разгледай, избери, поръчай и използвай със и за здраве!

 Директен Световен Избор за Спорт и Активен начин на живот !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Become a Patron!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Описание Сума
Подкрепете Фуутура BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

--------------------------------------------------------------------

Регистрирай и получи подкрепа за благотворителен спортен турнир Т У К


--------------------------------------------------------------------