Изключително силен втори кръг на Фуутура’Кани Freestyle Преглед

Изключително силен втори кръг на Фуутура’Кани Freestyle Преглед

Изигра се втори кръг от Фуутура’Кани Freestyle Преглед – новото първенство с характерните ценности – Спорт с кауза, Спорт за всички, Спортът изгражда, Спортно приятелство, Спортуването е модерно, Социален спорт, Мисия Спорт, Здравословен начин на живот, Всеки е шампион!

Турнирът беше изключителен силен и равностоен, като участваха 4-ма претенденти от Бялата група и цели 5-ма от Зелената група. Това предвещаваше много оспорвани мачове, което и се получи (вижте резултати и класирания по-надолу в статията).

Петър Тодоров за пореден път спечели и потвърди по безспорен начин своята заявка за първото място в Генералното класиране. Така той продължава убедително да оглавява Генералното класиране и също така класирането в Бялата група. На второ място по показатели застана Георги Петров (5-1), като така отново се спази традицията за силни дебютанти. Трети по показатели (4-1) остана Симеон Борисов, като единствената му загуба беше от Пламен Чорбаджиев. Много силен турнир за пореден път направи и Христо Влахов (4-2), като единствените му загуби бяха от Петър Тодоров и от традиционно неудобния му Симеон Борисов.

Турнирът се проведе при отлични условия в комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина, като общо участваха 10 тенисисти. Те играха в иновативната схема „всеки срещу всеки до изчерпване на вариантите или на времето“ – все пак две лимитирани величини по принцип :). Това даде възможност на всички да изиграят по минимум 6 мача в 3 от 5 гейма (както обикновено, имаше и мачове извън класирането).

Фуутура отново се беше погрижила за здравословното меню и хидратацията на участниците, осигурявайки зеолитна трапезна и зеолитна изворна минерална вода, с отличителен етикет на Фуутура, както и още възможности за ползване на здравословни продукти.

РЕЗУЛТАТИ II КРЪГ: 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1Петър Тодоров 8-0 /// 3:0 3:0 3:0 3:0 3:0 3:0 3:1 3:0
2Христо Влахов 4-2 0:3 /// 3:0 3:0 2:3 3:0 3:1
3Пламен Чорбаджиев 3-3 0:3 0:3 /// 2:3 3:0 3:2 3:0
4Георги Петров 5-1 0:3 3:2 /// 3:1 3:1 3:1 3:0
5Емил Широв 1-6 0:3 1:3 /// 1-3 3:0 0:3 2:3 0:3
6Пламена Стоянова 1-5 0:3 1:3 3:1 /// 0:3 2:3 1:3
7Калоян Иванов 0-6 0:3 0:3 0:3 0:3 /// 0:3 0:3
8Симеон Борисов 4-1 3:2 2:3 3:0 3:0 /// 3:0
9Кирил Кръстев 3-5 1:3 0:3 0:3 1:3 3:2 3:2 3:0 /// 1:3
10Венелин Василев 4-4 0:3 1:3 0:3 3:0 3:1 3:0 0:3 3:1 ///

ВРЕМЕННО ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ:
1. Петър Тодоров 16-0 32 т.
2. Венелин Василев 10-6 18 т.
3. Христо Влахов 9-3 16 т.
4. Георги Петров 5-1 11 т.
5. Кирил Кръстев 6-10 10 т.
6. Симеон Борисов 4-1 10 т.
7. Пламена Стоянова 6-8 9 т.
8. Пламен Чорбаджиев 3-3 6 т.
9. Емил Широв 3-10 3 т.
10. Емил Методиев 2-3 3 т.
11. Калоян Иванов 1-13 1 т.
12. Иван Радев 0-7 0 т.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ БЯЛА ГРУПА:
1. Петър Тодоров 16-0 32 т.
2. Христо Влахов 9-13 16 т.
3, Симеон Борисов 4-1 10 т. 

3. Пламена Стоянова 6-8 9 т.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ЗЕЛЕНА ГРУПА:
1. Венелин Василев 10-6 18 т.
2. Георги Петров 5-1 11 т.
3. Кирил Кръстев 6-10 10 т.
4. Пламен Чорбаджиев 3-3 6 т.
5. Емил Широв 3-10 3 т. 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ЧЕРВЕНА ГРУПА:
1. Емил Методиев 2-3 3 т. 
2. Калоян Иванов 1-13 1 т. 
3. Иван Радев 0-7 0 т. 

Победите и загубите от отделните Прегледи се сумират в 3-те генерални групи, като всяка победа срещу партньор от Червената група носи 1 точка, от Зелената група2 точки, от Бялата група3 точки.

Вижте повече снимки от турнира тук: https://photos.app.goo.gl/soeRoFgoUxSsa72t6

#footura
#footurakani
#фуутура
#даспортувашЕмодерно

Сдружение Фуутура благодари на всички участници за коректната и атрактивна игра.
Очакваме ви и в следващия кръг – на 14.04.2024 г. Повече информация можете да намерите в страницата на Фуутура (www.footura.com), социалните мрежи (хаштагове #footura и #footurakani) и чрез фейсбук събитие с името Фуутура’Кани Freestyle Преглед.


Всички спортни събития на Фуутура имат масов и състезателен характер, с акцент върху участието и спортуването, феърплейът и приятелството!
ПРАВИЛНИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ:
* Събитието се провежда от 10:30 до 13:00 часа.
* Профил на турнира – Единици, отворен и за мъже, и за жени, аматьори
* Мачовете се играят без съдия
* Всеки участник е отговорен за собствената екипировка. Ракета: Собствена или под наем. Мачовете ще се играят със сертифицирани топчета XIOM SENSA 2* 40. Топчетата са бели, така че е нужно играчите да не са с бели тениски / горни екипи.
* Няма такса за участие, всеки участник по желание солидарно допринася за плащането на масите според тарифата на спортния клуб – домакин.
Схема на провеждане:
Всички участници в Прегледа играят помежду си в 3 от 5 гейма. Всеки мач се записва като резултат. Всеки участник завършва Прегледа с определени победи и загуби.
Има една обща група с общо класиране за отделния Преглед, както и 3 генерални групи с 3 отделни класирания – според рейтинга на участниците. Това са Бяла група (за участници с най-добър досегашен рейтинг), Зелена група (за участници със среден досегашен рейтинг), Червена група (за участници с изцяло любителски възможности и рейтинг). Победите и загубите от отделните Прегледи се сумират в 3-те генерални групи, като всяка победа срещу партньор от Червената група носи 1 точка, от Зелената група – 2 точки, от Бялата група – 3 точки. На базата от показателите в 3-те генерални групи в края на годината се извършва церемония по годишно награждаване на участниците с най-добри показатели – резултати, брой участия и др.
Всички участници се включват в селекцията за годишните награди на FOOTURA – VIP CLUB 2023 – https://footura.com/index.php/vipclub/ .
Всички участници получават точки и за Подаръчен шоурум на Фуутура – https://footura.com/index.php/2023/07/10/podarychen-shouroom-na-footura/

За контакти, въпроси и предварителни записвания: Емил Методиев – 0887/883980, както и info@footura.com
Възможно е записване и на място, всеки е добре дошъл!
Можете да ни помогнете за разпространението на събитието като публикувате информация за него на своята стена в социалните мрежи, заедно с хаштаговете
#footura
#footurakani
#фуутура
#даспортувашЕмодерно


 Фуутура организира аматьорски турнири по различни видове спорт от 2013 година – главно минифутбол, тенис на маса и тенис, организирали сме спортни фестивали, семинари, демонстрации и др., съорганизирали сме турнири по плажен волейбол, джаги, футбол и др., подпомагали сме състезания по бягане, дуатлон и др. Ние определено можем да се справяме със спортна организация на различни видове събития.

В момента обаче планираме ъпгрейд по отношение на същността на организираните от нас спортни прояви – дали искаме те да бъдат толкова състезателни и имитиращи професионалния модел, както досега в известна степен, или пък бихме искали те да са по-приобщаващи, по-приятелски, по-чисти, по-образователни, в крайна сметка и по-уникални от всичко друго, което се предлага. Това са и ценностите, които лежат в оригиналния устав, във мисията и визията на нашата организация, ценности, които са привличали и привличат съмишленици. Всъщност ние направихме няколко приятелски турнири от 2015 година насам, но те бяха някак си между другото и с не толкова ясна структура. Също така, в проектната ни дейност заедно с множество други спортни клубове, организации и забележителни личности, ние изпълнявахме години наред дейности и политики именно свързани със социалните аспекти на спорта. Така че може да се каже, че имаме отлична подготовка за имплементиране на ценностите на социалния спорт и в самостоятелната ни дейност.

Вече се ориентираме напълно и едновременно към моделите на Спорт с кауза, Спорт за всички, Спортът изгражда, Спортно приятелство, Спортуването е модерно, Социален спорт, Мисия Спорт, Здравословен начин на живот, Всеки е шампион!

Защо?
Любителският спорт затова е различен от професионалния – защото се прави с любов. Също така при любителският спорт отсъстват професионално наложени в някои случаи практики като принуда, допинг, черно тото, победа на всяка цена, финансови машинации, използването на тактически, психологически, физически и други анти-феърплей прийоми, които изкривяват реалните възможности на участниците и крадат от красотата на спорта.
В професионалният спорт печели само един (от многото), а бруталното мнозинство от останалите участници губят, и то много; при нас печелят всички участници! Да, разбира се, професионалният спорт е отражение на модела на бруталния икономически капитализъм. Но ние работим за модел, който да дава равен достъп и условия за всички, както и равни права и признание – е, поне що се отнася за събитията от нашия календар на любителски спортове.
Спортът, както ние го разбираме, не прави разлика между половете, възрастта, физическото състояние, уменията, опита. Още повече, когато се отнася за деца и юноши – вменяването на очаквания за резултати и добро представяне, налагането на стрес, липсата на какъвто и да е образователен и феърплей модел, липсата на вътрешна мотивация за себераздаване, действа с негативен ефект върху психиката и физиката. Какво правим ние? На терена ние не сме противници, а спортни партньори. Не играем за купи, пари, слава, помпане на его; ние играем от любов към играта и с пълно уважение към правилата, партньорите, организаторите, публиката и т.н. Ние се стремим, особено когато работим с деца под 18 години, да вкарваме образователен елемент (чрез неформални практики и модела учене чрез преживяване), да вкарваме социален и приобщаващ елемент, да информираме и овластяваме децата по отношение на изборите, които правят, да даваме нови възможности в спорта и по отношение на цялостното им личностно развитие.

Как?
Събитията по различните видове спорт (най-вече футбол, тенис на маса и тенис), които ние ще организираме, вече ще се наричат Месечен Спортен Преглед – без предварителна програма, без акцентиране на класирането и формалните победители, всеки получава еднаква възможност за игра като време, условия, награди. Всеки участник получава и еднакви точки за VIP Club на Фуутура, както и по възможност плакети и други награди.
При различните игри се играе до 3 – гейма, гола и т.н.

Всеки, който избира честното съревнование, залага на собственото си развитие в спорта с цел максимална самоизява без да ограбва труда и възможностите на съотборниците си и на партньорите си от другата страна, той е шампион! А всеки шампион има право на добри условия за спорт, както и добра среда от партньори, съмишленици и приятели.
Спортът е за всеки и всеки е шампион. Бъди шампион с нас.

Attachment