Каква е юридическата форма на Фуутура?
Сдружение Фуутура е регистрирано по закона за ЮЛНЦ, при това с идеална цел и е вписано в регистъра към Министерството на правосъдието.

Мога ли да стана член на Сдружението? Какво ми носи това?
Да, всеки може да кандидатства за членство и за ползите, които то носи. Можете да научите повече ТУК

Мога ли (като физическо лице) да допринеса за развитието на Сдружението?
Да, имаме право да Ви издадем счетоводен документ, с който се приспадат до 10 % от положителния финансов годишен резултат. Повече информация за това можете да намерите ТУК

Мога ли (като юридическо лице) да допринеса за развитието на Сдружението?
Да, имаме право да Ви издадем счетоводен документ, с който се приспадат до 5 % от Вашата годишна данъчна основа. Повече информация за това можете да намерите ТУК

Кои спортове развивате?
Футбол, минифутбол, футзал, тенис, тенис на маса, хокей на трева, плажен волейбол и други.

Има ли Сдружението право и лиценз за развиване на спортна дейност?
Ние развиваме и организираме събития в аматьорския, масовия и приятелския спорт, за които не е необходимо нарочно разрешително. В същото време – като членове на БФХТ и с лиценз на ММС, можем да развиваме детски, мъжки и женски отбори в спорта Хокей на трева, също така и да участваме в съответните държавни първенства и турнири.

Кой може да участва на турнирите, които организирате?
Може да участва всеки, който се чувства уверен в собствените си сили по съответния спорт, има желанието да премери сили срещу непознати опоненти или пък водещото е желанието да помогне за благотворителна инициатива чрез спорта.

Има ли възрастови, полови и други ограничения за участие във Вашите турнири?
Не, преди всеки турнир, който организираме, ние уточняваме профила на участниците. До момента не сме организирали събития за деца (под 16 год.), а участници при нас са били и жени, и мъже, тъй като не поставяме ограничения за пол, възраст (стига да е над 16 години) и възможности.

Какъв е наградния фонд на събитията, които правите?
Обикновено са Купи за първо, втори и трето място, имали сме награди от наши партньори – като карти за намаление и клубни карти и други. Нематериалната награда, особено за победителите и финалистите в наши събития, е силното отразяване в медиите и социалните мрежи.

Кога е следващия турнир на Фуутура?
Повече информация за това можете да намерите ТУК

– Какво означава името Фуутура?
Името произлиза от латинското futurae – бъдеще, като при пренасянето към български език остава окончанието „Ура“ – традиционен боен и победен вик на непобедимата българска армия и български дух.

– Какво е Фуутура, кой и как я управлява?
Фуутура е неправителствена организация в обществена полза и с идеална цел, регистрирана по закона за ЮЛНЦ през 2013 г. и пререгистрирана към АВ през 2018 г. Управлява се от органи на управление като ОС, УС, Председател на УС.

– Приемате ли стажанти, доброволци, членове?
Да, постоянно, Фуутура е отворена организация за всеки, без значение от социални, религиозни, икономически или други характеристики; в периода 2013 – 2017 сме приели над 120 стажанти – главно младежи – които са минали през нашите стажантски програми. Хората, които работят на доброволни начала и ни помагат за същия период са около 30, а членовете ни са 40 човека в момента. Имаме и неформални членове в Младежки клуб на сдружението, където членуват над 200 младежи, както и други групи по интереси.

– Как провеждате благотворителните си турнири?
Организираме различни спортни събития, с които се стремим да информираме и подкрепяме различни лични и обществено-значими каузи.

– Само в София ли извършвате дейности?
Основно да, но сме извършвали дейности в много други български градове – Варна, Сопот, Карлово, Калофер, Клисура, Баня, Елхово, Кубрат и др.

– Какви са условията и ползите за стажантство, доброволчество, членство във Фуутура
В днешно време за развитието на всеки един млад човек е все по-много важно гражданското участие – особено в периода 15 – 18 години (училище, гимназия) и 19 – 24 години (университет, колеж). Извънкласните дейности показват качества, които се търсят постоянно от бизнеса, правителствения и неправителствения сектор – инициативност, комуникативност, социална ангажираност, организираност и др.

– Как изразходвате даренията към вас?
Относно даренията за благотворителните спортни събития – ние ги разглеждаме като дарения под условие и се стремим да предаваме на 100 % получените дарения към обявените каузи, изключение правят разходите за купи / награди, терен (отстъпките ни за терен стигат до 100 %), медицинско лице. Имали сме дарения, които са предоставени на принципа на кандидатстването за реализиране на обществено-полезни дейности, като 100 % от тях са отивали по предназначение и по одобрение на донорската организация. Относно даренията по принцип към организацията (без условие) – колкото и малки да са те – тях ги използваме за административно поддържане дейностите на организацията и най-базовите й разходи.

– Имате ли хора на заплата, имате ли материални активи, придобити чрез дарения, давате ли си бонуси и др. тип материално стимулиране?
Не, нямаме служители и хора на заплата, нямаме материални активи или други значими активи, придобити от направените дарения към нас или пък от приходите от членски внос. Също така не сме разходвали и не планираме да разходваме за бонуси за добре свършена работа или за друг тип материално стимулиране. Административните ни разходи не надвишават 10 %.

– Има ли хора в организацията, които да се занимават единствено във Фуутура?
Не, всички членове в УС и активно работещи по различни проекти експерти имат други основни занимания

– Определя ли се мнението ви за хората и общностите по социални, етнически или други белези?
Не, Фуутура никога не е делила хората по възрастов, социален, икономически, религиозен, етнически, сексуален или дрг принцип и не смята да го прави и в бъдеще, съответно и нашето отношение не се влияе от тези личностни белези и искаме да предоставяме равни възможности за изява, развитие, участие… както е и в спорта.

– Лицензирани ли сте, членове ли сте на мрежи от организации, съюзи и т.н.

Да, Фуутура е лицензирана спортна организация към Министерството на младежта и спорта от 2014 г., регистрирана и към ЮЛНЦ Регистъра на Министерство на правосъдието от 2013 г. и пререгистрирана към Агенция по вписванията през 2018 г. В същото време сме членове на двете най-големи български мрежи на организации, които работят с деца и младежи – Национална мрежа за децата и Национален Младежки Форум. Членове сме на още няколко български и международни спортни (и не само) мрежи.

– Участвали ли сте на международни събития и инициативи?
Да, ние започнахме нашите национални и международни събития и инициативиоще през 2014 година – програми към МОН, FARE, европейска MOVE седмица, кандидатстване по Еразъм + и други, като с течение на времето разширихме осъществените дейности и разнообразихме обхвата си на действие, излизайки дори и извън рамките на масовия спорт. Повече за реализираните от нас инициативи можете да видите ТУК

– Изпращате ли младежи на младежки обмени?
Да, започнахме с един доста екстравагантен обмен в Йордания през 2015 година (изпращайки 6 младежи), чиято тема беше свързана с междукултурния и междурелигиозния диалог за по-добро съвместно съществуване. През 2016 година изпратихме отново 6 младежи на младежки обмен в Латвия с тема Здравословно хранане и здравословен начин на живот. А през 2017 г. изпратихме цели 10 младежи на обмен в Полша с тема „Да спрем дискриминацията на жените в спорта“. През 2018 година изпратихме 2 младежи на двуседмичен
Jobshadowing в Италия, както и общо 9 младежи на 2 обмена в Португалия.

 

Фуутура с продукти в Социалния магазин на България

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

НОВА ОРГАНИЧНА ТЕНИСКА ОТ ФУУТУРА – ЗА СПОРТ И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ – ТВОЯ Е!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Футуристичен Спортен Шоурум – разгледай, избери, поръчай и използвай със и за здраве!

 Директен Световен Избор за Спорт и Активен начин на живот !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Become a Patron!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Описание Сума
Подкрепете Фуутура BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

--------------------------------------------------------------------

Регистрирай и получи подкрепа за благотворителен спортен турнир Т У К


--------------------------------------------------------------------