Фуутура Charity Tennis Cup – 9 кръг

2019-09-29 13:45 - 19:45

Фуутура организира Тенис турнир – част от Footura Charity Tennis Tour (9 кръг) и част от Спортна Благотворителна Лига https://footura.com/index.php/2015/10/07/sportna-blagotvoritelna-liga/– с частично променени правила, прочетете докрай!
29.09.2019 г., неделя, от 13:45 часа – на клей кортовете на Тенис Клуб Виа Тенис Стар, ул. Кукуш 4, София.

Схема на провеждане: Групи от по трима или четирима + елиминации, всяка група играе паралелно на отделен корт. При определени условия може да се играе „всеки срещу всеки“ или в друг формат.

Такса: 33.00 лв.
*При предварително записване таксата е 27 лв. – по Easypay, банков път, Revolut, Paypal, Transferwise, Bitcoin и Paysera. За извършване на предварително плащане, молим първо да се свържете с нас по имейл или телефон.
Награден фонд: Отличия за победителя в турнира, както и за финалиста и третия, точки за VIP Club 2019 (годишната класация на Сдружение Фуутура: 10 т. (за Победител), 8 (за Финалист), 6 (за Трето място) и 2 т. за всяко участие (https://footura.com/index.php/vipclub/) и други.
Трима от участниците ще спечелят и летни награди чрез пълен жребий:
Ваучери за закупуване на продукти от Хербалкан – Български билкови продукти от Балкана
https://www.herbalkan.com/

Условия и регламент:
Двубоите са Сингъл, турнирът е отворен и за мъже, и за жени.
Групова фаза
Схема: 2 сета до 4 гейма
– Тайбрек при 3:3 гейма (до 7 точки или първият, достигнал 9)
– При 1:1 сета – играе се финален тайбрек сет до 10 точки или до 2 разлика след 9:9 (за излъчване на победител с 2:1)
– При достигането на 40:40 във всеки гейм се играе до достигането на 3 точки от единия тенисист – максимум 5 отигравания (който печели и гейма)

Елиминационна фаза:
Схема: 2 сета до 6 гейма
– Тайбрек при 5:5 (до 7 точки или първият, достигнал 9)
– При 1:1 сета – играе се финален тайбрек сет до 10 точки или до 2 разлика след 9:9 (за излъчване на победител с 2:1)
– При достигането на 40:40 във всеки гейм се играе до достигането на 3 точки от единия тенисист – максимум 5 отигравания (който печели и гейма)

Тегленето на жребия се извършва непосредствено преди започването на турнира
Схемата се съставя, като се взема предвид рейтинга на участника спрямо участията му в предишни турнири на Фуутура или по усмотрение на организатора на място.
Ако поради лоши метеорологични условия турнирът не може да започне / завърши в определеното време, той не се доиграва, освен ако не бъде обявено друго.

Право на участие в турнирите имат всички, които:
-Имат навършени 18 г. към датата на турнира.
-Не са действащи състезатели, треньори, инструктори по тенис.
-Не са били картотекирани състезатели в БФТ (правилото отпада за навършилите 40 год. възраст)

ПРАВИЛНИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРНИРА:
*Всеки състезател се явява 15 минути преди началото на турнира и се регистрира. Всеки получава и две нови топки, маркирани с надпис „Фуутура“, с които се участва в турнира.
*Мачовете се играят без съдия на корта.
*Всеки състезател е отговорен за собствената екипировка, вкл. и ракета.
*Загрявката на корта е в рамките до 9 минути (засичана от самите състезатели). Почивката между геймовете е до 2 минути (засичана от самите състезатели).
*Сервиращият състезател обявява резултата в гейма преди всеки сервиз. При първи сервиз в гейма се обявява и общия резултат.
*Топките се отсъждат само от полето на отсъждащия. Ако има разногласие за определена топка, се посочва белег (при възможност). Разчитаме на пълен феърплей от всички състезатели. В редки случаи може и да присъства съдия на мач, който да изказва допълнително мнение по всяка топка, с което състезателите да се съобразят, а в определени ситуации (когато има повече спорове от нормалното и липса на феърплей и доверие между състезателите) – и да налага крайно мнение за всяка игрова ситуация.
Преиграва се топката, ако има намеса от трета страна (някой преминава зад корта или влезне топка от друг корт) или при разногласие за отсъдена топка.
При некоректно поведение (насочването на топка към противника или извън корта; обидни думи и квалификации – към противник, публика, съдия/организатор; говорене и/или силни крясъци по време на разиграване; друга форма на неуважение към противника или турнира) се присъждат следните наказания в следната последователност 1. предупреждение 2. отсъждане на служебна точка за противника 3. отсъждане на гейм (текущия/предстоящия) за противника 4. дисквалификация и служебна загуба на текущия мач (резултатите от предните мачове се запазват).

За контакти и допълнителни въпроси: Сдружение Фуутура 088788390, info@footura.com

Не забравяйте също така, че със всяко свое участие вие директно допринасяте за развитието на модела Спорт с кауза, подпомагайки Фуутура Спортна Благотворителна Лига и каузите, които тя подкрепя – вижте повече ТУК – https://footura.com/index.php/2015/10/07/sportna-blagotvoritelna-liga

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи. Ако някой не желае да бъде сниман или снимките му да бъдат публикувани където и да е, може да заяви това преди турнира.