Карта на Спорта София

С GOOGLE Карта на Спорта в София можете да търсите по име на спортния клуб, организация или съоръжение, по квартал и точен адрес, по име на председател и по много други критерии – обозначавани в синьо.  Картата е отворена и при търсене показва резултати и на всички останали (неспортно) обекти, фирми, институции и др. – обозначавани в червено.
Ако сте спортен клуб или организирате тренировки и имате желание да присъствате на Карта на Спорта в София, свържете се с нас на имейл info@footura.com / изпратете ни адрес, работно време, сайт (или фейсбук страница), телефон, видове спортове които могат да се практикуват.
Присъствието на спортните обекти (както и обекти от всякакъв тип) на тази карта е изготвено с доброволен труд от страна на Сдружение Фуутура и не е с комерсиална цел. Нашето желание е да промотираме спорта и активния начин на живот като улесним намирането на най-подходящите пространства за практикуване на абсолютно всички видове спорт в столичната градска среда.

ФУТБОЛ

ТЕНИС

ТЕНИС НА МАСА

ХОКЕЙ НА ТРЕВА

ДЖАГИ 

* Забележка:
Картите за различните видове спорт са на база регистрирани в Google спортни обекти в различните видове спорт, базирани на основните ключови думи

 

 • СПОРТНИ activity abc swimming icon  activity abc outdoor icon activity abc camping icon   activity abc fitness icon activity abc kids icon  activity abc go iconАКТИВНОСТИ:
  СДРУЖЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА СПОРТА И СПОРТНАТА КУЛТУРА
  ФУУТУРА ГРАД СОФИЯ
  0887 883 980, ул. Одрин 14

  САЙТ

   Градски маршрути за активен начин на живот

 

ТИЧАНЕ ИЛИ РАЗХОДКА В БОРИСОВА ГРАДИНА
Един от безспорно любимите маршрути на софиянци, който е подходящ както за по-интензивна тренировка в центъра на София, така и за тонизираща разходка в парка. Маршрутът е около 5 км. Предизвикателен маршрут за бягане включва трасето от Национален стадион – алеята към езерото с лилиите, покрай Маймунарника и басейните „Мария Луиза“, през тунела под „Алея Яворов“, по алеята покрай тенискортовете та чак до квартал „Изток“. Ако имате сили – и обратно. Посоченият маршрут и района като цяло е изключително подходящ за каране на колело, както и за разходка на майки с колички. 

Borisova gradina Run & Walk

ТИЧАНЕ НДК – ЧЕРНИ ВРЪХ
Чудесен пример за смесване на градското и планинското бягане е маршрутът от центъра на София (НДК) до Черни връх, минаващ през Драгалевци.

Center-Cherni Vryh Run

ТИЧАНЕ ДРАГАЛЕВЦИ – СИМЕОНОВО
От центъра на Драгалевци тръгвате по паважа до обиколната пътека, след това се отделяте по стръмно шосе нагоре до хотела. Обратният маршрут може да бъде през Симеоновските езера.

Dragalevci – Simeonovo Run

 ТИЧАНЕ ИЛИ РАЗХОДКА В ЮЖЕН ПАРК
Другото любимо трасе на софиянци за тонизираща разходка в парка и средно интензивни тренировки в центъра на София е Южен парк. Паркът предлага отлични условия за тренировки с много алеи, зеленина, река, обширни поляни за групови упражнения. Посоченото трасе е около 5 км. Посоченият маршрут и района като цяло е изключително подходящ за каране на колело, както и за разходка на майки с колички. 

Yujen park Run & Walk

Част от Южния парк е и т.нар. „Кучешки парк“ или паркът зад Хилтън. Настилката е по-скоро мека и теренът е подходящ за начинаещи бегачи. Разстоянието не е голямо, общо взето от музея „Земята и хората“ или хотел Хилтън до басейна „Спартак“, който бележи края на парка, има около два километра по най-прекият маршрут. Посоченият маршрут и района като цяло е изключително подходящ за каране на колело, както и за разходка на майки с колички. 

Kucheshki park

ТИЧАНЕ ИЛИ РАЗХОДКА В ЗАПАДЕН ПАРК

Zapaden park Run & Walk

Стартът и финалът са на централната алея пред големия („сухия“) фонтан с вход от към бул. Сливница. Паркът предлага условия за разходки и тренировки в по-уединена среда, като особено през деня няма почти никакъв наплив от хора. Посоченото трасе е около 5 км. Районът като цяло е изключително подходящ за каране на колело, както и за разходка на майки с колички. 

ТИЧАНЕ ИЛИ РАЗХОДКА В СЕВЕРЕН ПАРК

Severen park Run & Walk

Посоченият маршрут за тичане е в посока, обратна на часовниковата стрелка. Тръгва се от езерото по главната алея на парка, след преминаване на моста се поема в дясно по почвен път до достигането на жп линия, където се тръгва на ляво успоредно на жп линията. Следва отклонение на ляво и дълга отсечка до влизане отново в територията на Северен парк. Поема се ляво и следват две леви чупки по улица между няколко стопански сгради (около 100 – 150 м. участък), след преминаване на моста се продължава в дясно по алеята, която извежда до езерото. Заобикаля се езерото от дясно и се достига до финала. Дължината на описаната обиколка е точно 6 км. Районът около езерото е изключително подходящза самостоятелни или групови разходки и по-ненатоварващи упражнения. Районът като цяло е изключително подходящ за каране на колело, както и за разходка на майки с колички. 

ТИЧАНЕ НА СТАДИОН / СПОРТЕН КОМПЛЕКС
Стадионът на Националната спортна академия например е много приятно място за тичане. Лекоатлетическата писта е много добра, има и лекоатлетически съоръжения за тези, които искат да прибавят още активност към бягането. Други опции за тичане на стадион са „Академик“ и „Академик“ – 4-ти км., „Раковски“ и др. За съжаление повечето от професионалните клубове и Националния стадион не осигуряват открит достъп до пистите си.

NSA stadium

* Забележки:
Различните маршрути са нанесени на картите на база на Google maps
Градските маршрутите за активен начин на живот на тази карта са изготвено с доброволен труд от страна на Сдружение Фуутура и не са с комерсиална цел. Нашето желание е да промотираме спорта и активния начин на живот като улесним намирането на най-подходящите пространства за практикуване на абсолютно всички видове спорт в столичната градска среда.

СПОРТУВАЙТЕ И С КОЛЕЛОТО – ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ПЪЛНА КАРТА (към началото на 2018 г.) НА ИЗГРАДЕНИТЕ ВЕЛОАЛЕИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД СОФИЯ

ПОРТНИ activity abc swimming icon  activity abc outdoor icon activity abc camping icon   activity abc fitness icon activity abc kids icon  activity abc go iconАКТИВНОСТИ:
СДРУЖЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА СПОРТА И СПОРТНАТА КУЛТУРА
ФУУТУРА ГРАД СОФИЯ
0887 883 980, ул. Одрин 14

Фуутура с продукти в Социалния магазин на България

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

НОВА ОРГАНИЧНА ТЕНИСКА ОТ ФУУТУРА – ЗА СПОРТ И СВОБОДНОТО ВРЕМЕ – ТВОЯ Е!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Футуристичен Спортен Шоурум – разгледай, избери, поръчай и използвай със и за здраве!

 Директен Световен Избор за Спорт и Активен начин на живот !

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Become a Patron!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Описание Сума
Подкрепете Фуутура BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

--------------------------------------------------------------------

Регистрирай и получи подкрепа за благотворителен спортен турнир Т У К


--------------------------------------------------------------------