Дами и господа,

приятели,

Фуутура е учредена през 2013 година от група спортисти – непрофесионалисти. За нас практикуването на любимия спорт е много повече от привилегия, а обстановката в страната не позволява едно пълноценно изживяване на това спортно хоби. Затова ние създадохме Сдружение Фуутура и се надяваме да спомогнем както за подобряването на спортната среда като цяло в България, така и за подобреното физическо, психическо и спортно извисяване на всеки един наш член и приятел! За разлика от повечето организации, ние ясно дефинираме нашите цели – РАЗВИТИЕ НА СПОРТА И СПОРТНАТА КУЛТУРА. Досега проведохме над 200 турнира и инициативи със състезателен, благотворителен и семинарен характер.

За нас Спортът е социален феномен и означава здраве, равноправност, феър-плей, самодисциплина, личностно израстване и лидерство. Нашата амбиция е свързана с постоянното разрастване на Сдружението като позитивен фактор в развитието на спортния живот като цяло, включително и в изтъкване на значимостта на спорта като превенция срещу много вредни навици, обездвижване, в подкрепа на социалното приобщаване и др. За тази цел ние реализираме в момента и планираме да стартираме и осъществим серия от проекти, свързани с обучението на деца и юноши, популяризирането на спорта и активния начин на живот сред младежите, студентите, работещите хора, както и създаването на по-добри условия за развитието на аматьорския спорт – чрез собствени спортни клубове и др.

Ние вярваме, че можем да създадем успешен модел за практикуването на различни аматьорски спортове в различни формати и чрез това, чрез нашите усилия от една страна за масовизиране, а от друга – за подобряване на организационния процес (включващ вътрешно надграждане и конкуриране с външната среда), да допринесем за общото физическо и психическо благосъстояние на българите. Ние не се притесняваме от конкуренцията на професионалния спорт, тъй като в момента той е раздиран от много негативи, които вредят на положителния образ на спорта като цяло – допинг, корупция, черно тото, неясни капитали, ПР и маркетинг и др. външни влияния, пренатоварване на състезателите…

За сметка на това масовият и аматьорски спорт е непокътнат от всичките тези бичове на честната игра и достойната битка на игрището. Именно затова и нашето мото е:

Фуутура – Чист Спорт!

Последно актуализирано: 2019 година